Uspeh na promociji novoosnovanog atletskog kluba “Park”

- -
0

Cale i parkVeć na svom prvom takmičenju deca iz novog Atletskog kluba „Park” na novosadskom „Karađorđu” ostavili su lep utisak svojom masovnošću ali i osvojenim odličjima. Klub koji je ove godine osnovao trener, nekadašnji uspešni atletičar Dragan Mladenović Čale ima za cilj da formira bazu dece koja će se pre svega baviti bazičnim sportom i razvijati atletsku motoriku.

Barem što se tiče budućnosti sporta ovdašnjeg – nemamo šta da brinemo. Najbolja potvrda ove teze je nedavni uspeh mlađanih atletičara, članova Atletskog kluba „Park” koji su prošle nedelje na Otvorenom prvenstvu Novog Sada na najbolji način reprezentovali naš grad i svoj „mladi” klub i po masovnosti ali i uspesima.

Klub „Park” osnovan je ove godine i učešće na 13. po redu otvorenom prvenstvu Novog Sada (Vojvodine) bilo je za njihove takmičare, buduće atletske nade Kragujevca prvo zvanično pojavljivanje i takmičenje. No, trema nije uzela svoj danak, naprotiv, jer su mlađani Kragujevčani, prošlog četvrtka, 26 septembra na stadionu „Karađorđe” na svojoj „promociji” ostvarili zapažene rezultate. Pre svega oni najmlađi, poput Marte Đorđević (godište 2006.) koja je trijumfovala u disciplini trka na 60 metara u jakoj konkurenciji od 26 takmičlarki iz Novog Sada, Beograda, Zrenjanina, Sremske Mitrovice… i njenog vršnjaka Bate    Jovovića koji je pobedio u istoj disciplini u konkurenciji dečaka.

Značajan rezultat ostvario je u skoku u dalj za starije pionire rođene 1998. godine, u memorijalnoj disciplini „Bela Nađ” i takmičar „Parka” Mihailo Mladenović koji sa 5,25 metara osvojio drugo mesto kao i njegov kolega koji je kao finalista osvojio četvrto mesto sa 4,95 metara.

Zapaženo učešće, među zaista brojnim kragujevačkim atletskim nadama poniklim u „Parku” na novosadskom takmičenju ostvarili su i: Jovana Stanković u skoku u dalj za žene u konkurenciji devojaka rođenih 2000. godine skočivši svoj lični rekord od 4,30 metara kao i godinu dana mlađe koleginice Tamara Jovanović sa rezultatom 4,01, Milica Jovović (3,95) i Viktorija Lazarević sa 3,90 metara.

Učešće u finalima zabeležili su još i Nina Radovanović i Ema Đorđević u trci na 60 metara, u konkurenciji godišta 2002/03., Uroš Maksimović najbolji u kategoriji dečaka rođenih 2001. godine sa osvojenim četvrtim mestom u konkurenciji godinu dana starijih takmičara na 60 metara i njegov imenjak tri godine mlađi Uroš Radojević takođe finalista u istoj disciplini sa goidinu dana starijim atletičarima.

– Otvoreno prvenstvo Novog Sada, odnosno čitave Vojvodine zaista je bilo, po rezultatima u rangu pionirskog prvenstva Srbije, ništa slabije. Novosađani to zaista prelepo organizuju sa ciljem da motivišu decu da se bave atletikom a ne samo popularnijim sportovima „sa loptom” i na ovogodišnjem takmičenju okupilo se preko 200 učesnika. Naš uspeh je utoliko i veći jer nam je ovo bilo prvo takmičenje i javno pojavljivanje, ističe Dragan Mladenović, trener Atlestskog kluba „Park”.

Najmlađi kragujevački sportski kolektiv – klub „Park” nastao je ove godine a njegov osnivač i trener Dragan Mladenović (43), u atletskim krugovima poznat po nadimku Čale, sa talentovanim mališanima radi već oko godinu dana.

I sam uspešni atletičar, višestruki reprezentativac Srbije, finalista evropskog prvenstva i balkanski prvak na 400 metara u Staroj Zagori 1989. godine, Mladenović je trenirao u kragujevačkom i beogradskom „Partizanu”. Bio je i trener u Atlestkom klubu „Partizan” iz Kragujevca, trernirao prvaka Srbije na 300 metara Marka Radovonovića, a potom radio u „Delta sportu” kao menadžer. Zaposlen je u Sportskom centru „Park”.

– Atletski klub sam pokrenuo sa željom, da deca krenu da se bave atletikom, i da u ovom bazičnom sportu postignemo masovnost i brojnost kao i u kolektivnim sportovima. Moja ideja je da to postane bukvalno kragujevačka „fabrika sporta” iz koje bi se kasnije, kada deca ovladaju pravilnom motorikom bazičnog sporta, selektovali takmičari za ostale sportove, trdi Čale Mladenović, dodajući da naš grad ima mnogo talentovane dece za sport a da je njegova vizija da „proizvodimo” sopstvene šamppione a ne da ih „uvozimo” kao „gotov i formiran proizvod” iz ostalih sredina.

U njegovom klubu trenutno trenira tridesetak mališana uzrasta od sedam pa do 15 godina.

– To je maksimum sa kojim ja u ovom trenutku kao jedini trener, za sada u „Parku” mogu da kvalitetno radim. Želja nam je kasnije da iz baze dece koja sada treniraju atletiku „proizvedemo” ne samo vrhunske takmičare već i kvalitetne trenerske i stručne kadrove, napominje on, dodajući da će im se krajem ove godine priključiti i za njih takmičiti i aktuelni reprezentativac srbije u troskoku Milan Mladenović.

Treninzi novoosnovanog kluba „Park” odvijaju se svakodnevno na stadionu „Radničkog”, kao i u Hali „Park” na tartanu koji su dobili „na pozajmicu i revers” iz Novog Sada. Trener Mladenović poručuje da sva zainteresovana i talentovana deca koja vide sebe u „kraljici sportova” ili njihovi roditelji mogu podrobnije informacije da dobiju na telefon 065-6263790 ili na licu mesta.

– Kao „mlad” i „taze”klub, već u startu ostvarili smo veliki i lep uspeh, a tek tokom narednih godina, imamo nameru želju i znanje, da Kragujevcu donesemo još sportskih radosti i trofeja i podarimo našem gradu nove atletske šampione, završava Čale Mladenović.

Prilka za to ukazaće se već u narednoj atletičarskoj sezoni koja startuje u maju sledeće godine. Želimo im puno sreće i uspeha.

Izvor: Kragujevačke novine, Autor: Zoran Mišić

Nema komentara

Odgovorite