Urošević: Ugovori sa sportskim klubovima kroz nekoliko dana

- -
0

nikola urosevic

Bliži se kraj februara, godina polako odmiče, sportksa takmičenja su u toku, a o sredstvima iz projekata za sport ni traga, ni glasa. To je razlog zbog kog su sportski klubovi u Kragujevcu zabrinuti i imaju sve veće probelema sa finansijama.

Sve ovo, bio je povod da kontaktiramo Nikolu Uroševića, pomoćnika gradonačelnika za sport grada Kragujevca, koji nam je u telefonskoj izjavi rekao da su konkursi raspisani i zaključeni, dokumentacija predata i da je cela stvar u procesu odlučivanja. To, prema Uroševićevim rečima, znači da se već kroz nekoliko dana može očekivati potpisivanje ugovora sa sportskim klubovima u Kragujevcu.

Grad je ove godine za potrebe sporta u Kragujevcu predvideo 150 miliona dinara, što je, prema rečima Uroševića, više od prošlogodišnjeg budžeta, realizovanog krajem godine, koji je iznosio 117 miliona dinara.

Inače, prema rezultatima koje je sproveo BIRN (balkanska istraživačka mreža), sport je građane Srbije u periodu od 2012. do 2014. godine koštao 16,7 milijardi dinara. Kako je to istraživanje pokazalo, Kragujevac se u tom periodu nalazio na visokom 4. mestu sa 904,3 miliona dinara uloženih u sport. Po godinama, to je izlegalo ovako: 2012. godine – 238,6 miliona dinara, 2013. godine – 373,2 miliona, a 2014. – 292,5 milona.

Da li je novac koji se izdvaja dovoljan za potrebe normalnog funkcionisanja nešto više od 80 klubova u gradu, govore pre svega rezultati, a za njima odgovor daje i politička orijentacija kragujevačke vladajuće elite, kojoj sport sa svim svojim lepim i društveno-korisnim karakteristikama, već odavno ne predstavlja prioritet, no posvećenost radu i redovno finansiranje su stvari koje se moraju pohvaliti.

FOTO: Duško Đorđević

Nema komentara

Odgovorite