Udovičić: Sportisti od danas mogu da treniraju na otvorenom

- -
0

Ministar omladine i sporta u Vladi Republike Srbije Vanja Udovičić istakao je da sportisti od danas mogu da treniraju na otvorenom prostoru, nakon što je Vlada Srbije usvojila nove relaksirajuće mere u borbi protiv koronavirusa.

Udovičić je u izjavi za agenciju Tanjug rekao da mu je drago što je epidemiološka situacija mnogo bolja, dodajući da su se stekli uslovi da se sport vrati na otvorene terene.

To znači da od danas sportski klubovi mogu da počnu sa treninzima, ali na otvorenom. Pokušali smo da obuhvatimo sve aspekte i detalje, od opreme, zatim pod kojim protokolima sportista dolazi i odlazi sa treninga i kako se ponaša u međuprostoru kada nije na samom treningu, naveo je ministar.

Prema njegovim rečima, uzete su u obzir preporuke i struke i Svetske zdravstvene organizacije, pri čemu je propisano da na treningu ne sme da bude više od 10 ljudi, uključujući i trenera, kao i da svaki klub može da obezbedi još dve osobe tehničkog karaktera, lekara ili fizioterapeuta.

Važno je da se drži fizička distanca, minimum dva metra mora da bude između sportista, pri čemu fizički kontakt među sportistima nije dozvoljen, napomenuo je on.

Vrlo intenzivno se radilo i na protokolu za zatvorene sportske objekte jer se stiče utisak da će se i u njih sport brzo vratiti, rekao je ministar.

Zdravlje sportista i svih građana je na prvom mestu, moramo da budemo i dalje odgovorni prema sebi i drugima, naglasio je on i apelovao još jednom na sportiste, trenere i sve u sistemu sporta da budu solidarni i odgovorni do kraja.

Nema komentara

Odgovorite