Udovičić napušta Radnički na kraju sezone

- -
1

vk radnicki dejan udovicicNa današnjoj konferenciji za medije Vaterpolo kluba Radnički, trener tog tima, Dejan Udovičić, saopštio je da će po završetku finalne serije plej-ofa napustiti kragujevački tim i zauzeti mesto selektora Sjedinjenih Američkih Država.

– Imao sam dugotrajne pregovore sa Američkom vaterpolo federacijom, koji su na kraju završeni uspešno. Otići ću u Ameriku čim neke administrativne stvari budu završene, najverovatnije do kraja meseca. Zahvaljujem se svima koji su bodrili klub sve vreme, ljudima koji su pomagali klub, iz grada i šire. Mislim da su svi uložili deo sebe i da je ovo uspeh svih nas. Zadovoljstvo mi je što sam bio u začetku jedne divne priče ovog kluba i siguran sam da će Radnički izrasti u izuzetno uspešan klub, jer Kragujevac to zaslužuje. Uopšte ne sumnjam da će ljudi koji ostaju ovde nastaviti započeto, sa još većim uspehom i žarom. Ja ću sa strane uvek biti na raspolaganju Radničkom, da pomognem koliko je to u mojoj moći, u bilo kom potrebnom pravcu – rekao je Udovičić.

Bivši selektor Srbije, sa kojom je osvojio 17 medalja, vodiće reprezentaciju SAD do 2016. godine, zaključno sa Olimpijskim igrama u Riju.

– Ogroman posao je preda mnom. Ovo je veliki izazov. Američkom vaterpolu sledi smena generacije, tu su novi mladi igrači i veoma veliki posao je pred nama. Ipak, najveća satisfakcija bila bi mi da u sredu postanemo šampioni Srbije – zaključio je Udovičić.

1 komentar

Odgovorite