U sredu otvaranje SC “Sušica”, dolazi FK Rad

- -
0

U sredu, 7. avgusta, fudbalski klub Sušica za sve ljubiteljie sporta otvora kapije svog renoviranog stadiona. Povodom obeležavanja jubileja, 90 godina od osnivanja kluba i otvaranja stadiona, u goste stiže superligaš – FK Rad.

Kako kažu iz kluba, razloga za ponos je mnogo. Pre samo godinu dana, ovaj klub je bio na ivici ponora, prvi tim je ostao sa 7 igrača, mlađe selekcije gotovo da nisu postojale, uslovi za treninge, odigravanje utakmica su bili katastrofalni.

Međutim uz pomoć prijatelja kluba, grada Kragujevca, za nepunih 10 meseci, uz ogroman napor, ulaganja, ovaj klub doživljava procvat.

Posle više od dve decenije, prvi tim je izborio plasman u treći rang takmičenja  – Srpsku ligu Zapad!

Uz pomoć trenera, nove uprave, formirane su još četiri selekcije – petlići, pioniri, kadeti i omladinci, a u želji da se afirmišu razvoj sporta i zdrav način života, osnovana je i školica fudbala za one najmlađe. Danas FK “SUŠICA” broji preko 200 dece i 30 momaka u prvom timu.

Ove godine, tačnije u sredu, obeležava se i 90 godina kluba, pa su tako Sušičani uložili maksimalne napore da se proces renoviranja završi pre vremena i spremno se dočeka jubilarna godišnjica.

Tim povodom će u sredu, 7. Avgusta, FK “Sušica” odigrati prijateljski meč sa godinama standardnim superligašem, FK Rad iz Beograda.

U obilasku stadiona, primetili smo da je sve kompletno renovirano, od centralnog terena, preko terena veštačke trave, službenih prostorija. Predsednik kluba iskoristio je priliku da se putem redakcije RG obrati građanima Kragujevca.

“Pozivamo sve ljubitelje sporta, fudbala, da u sredu dođu na stadion, povedu svoje najmlađe i uživaju, u nadamo se, lepoj fudbalskoj predstavi, a tom prilikom i ocene ono što smo uradili u proteklih 10 meseci. Hvala prijateljima kluba, gradu Kragujevcu, vidimo se u sredu na stadionu”, poručio je prvi čovek Sušičana.

Nema komentara

Odgovorite