U Somboru pet medalja za kragujevačke bicikliste

- -
1

U Somboru je održan prvi kup Srbije u drumskom biciklizmu. Vozilo se ulicama grada na krugu dužine 2,7 km. Članovi kragujevačkih ekipa bili su veoma uspešni.


Prvi su startovali poletarci ispod 11 godina, a član Radničkog Petar Andjelković je najbrže prevezao 3 kruga kolika je bila ruta za pionire i dao ‘rezultatski zadatak ‘drugovima iz kluba.

Usledila je trka mlađih kadeta i kadetkinja. Bronzanom medaljom se okitila kadetkinja Sara Janković iz Radničkog, a na 5.mesto plasirala se Marija Jolović iz Ciclemanie. Debitantsku trku iskoristili su i potencijal pokazali mlađi kadeti Vuk Drmanac i Aleksa Matić kojeg je pad u grupi sprečio da se umeša u borbu za medalje.

Treća trka po redu spojila je kategorije kadeta, mastersa i žena seniorki, a najuspešnije su bile Jana Jolović iz kragujevačke Ciclemanie i Vida Medić iz Radničkog osvajanjem zlatne i srebrne medalje.

Uzbudljivo je bilo i u trci mastersa. Iz kontranapada krenuo je i rano se izdvojio Vladimir Potrić član Radničkog, a pratio ga je samo gost iz Mađarske Atila Balaš. Do kraja trke duge 17 krugova dvojac se smenjivao u vođstvu, dok su klupski drugovi Pavlović, Marić, Todorov, Stanković i Anđelković štopali grupu onemogućivši konkurentima da se iz nje izdvoje. Na kraju mađarski predstavnik je u finišu imao ‘svežije noge’ pa Vladimir Potrić zauzima drugo, Aleksandar Marić četvrto, a Stanković osmo mesto. Radnički ekipno prvi.

Kadet Lazar Antić je odlično vozio tokom trke, u par navrata bio je ‘u begu’ ali mu takmičarima brojniji timovi nisu dozvolili odvajanje iz grupe. Na kraju u poslednjoj krivini 300 metara pre cilja usled prevelike želje za pobedom ulazi prebrzo i pada, pa trku završava na 12. poziciji, srećom samo sa lakšim poderotinama.

Poslednju i najjaču trku dana vozili su zajedno juniori i seniori. Nikola Praštalo junior Ciclemanie zauzeo je 5. mesto. Mlađi senior Dušan Kostović zauzeo je 4. mesto, a u ekipnom plasmanu seniori Radničkog beleže 5. poziciju. Zbog fakultetskih obaveza odsutan je bio kapiten Nikola Gvozdenović.

Trka je bila izborna za reprezentaciju koja će nastupiti narednog vikenda na jakoj međunarodnoj trci Beograd – Banjaluka, a mesto u državnom timu izboro je Dušan Kostović, član Radničkog.

1 komentar

  1. Bravo za Radnicki velika ekipa penzionera prosek 50 godina.Dajte ljudi na deci svet ostaje za pare koje dobijate treba da imate 15 dece a ne 15 penzionera.

Odgovorite