U Kragujevcu otvorena najsavremenija streljana na Balkanu (FOTO)

- -
1

streljana

Najsavremenija streljana u jugoistočnoj Evropi svečano je otvorena danas u suterenu fiskulturne sale Druge kragujevačke gimnazije, pucnjem u spomen metu iz malokalibarske puške, gradonačelnika Veroljuba Stevanovića, koji je pogodio „osmicu“.

Steljanom površine površine 750 kvadratnih metara, izgrađenom pored kuglane, gazdovaće Sportski centar „Mladost“, a za ova dva objekta grad je iz budžeta izdvojio 45 miliona dinara.

– Ovo je zaista poseban trenutak za nas, jer je streljaštvo najtrofejniji sport u našem gradu i ima dugu tradiciju. Streljački klub „Čika Mata“ iznedrio je izuzetne strelce, pa smo osetili potrebu da im obezbedimo uslove za dalji napredak. To je veliki potencijal, ne samo za Kragujevac nego i za Srbiju i okolinu. Ovakvim strelištem stvaramo uslove za afirmaciju sporta, u želji da se što više mladih opredeli za steljaštvo i da se u našem gradu rađaju novi šampioni. Izgradnjom streljane stvorili smo idelane uslove za treninge reprezentativca Srbije, ali i drugih zemalja. Istovremeno, planiramo i organizaciju značajnih takmičenja, a sve to, biće zaokruženo novom investicijom velikim strelištem – rekao je Stevanović.

Ova streljana je jedina na Balkanu u kojoj postoje uslovi za treniranje malokalibarskim oružjem i tokom zime.

– Ovakva streljana jedno je od najvećih priznanja za vrhunske rezultate strelaca kluba “Čika Mata“, ali i srpskih strelaca. Na taj način Kragujevac je pokazao da je prepoznao kvalitet srpskog streljačkog sporta i tako ostao dosledan u svojoj istorijskoj težnji da u svemu bude prvi. Ovo je prva zatvorena streljana urađena po najsavremenijim standardima, objekat kakav ne postoji nigde u okruženju i biće nezaobilazna stanica svih sportista strelaca u pohodima na velika međunarodna takmičenja – istakao je Pletikosić.

Ceremonija svečanog otvranja streljane upotpunjena je i nastupom naših olimpijskih, svetskih i evropskih osvajača medalja koji su potom pucali iz malokalibarske puške, Ivane Maksimović, Andree Arsović, Nemanje Mirosavljeva i Stevana Pletikosića, a pobedio je Mirosavljev. Među brojnim gostima našli su se i strelci Andrija Zlatić, Milenko Sebić, Damir Mikec i Lidija Mihajlović, selektor Goran Maksimović, predsednik Stručne komisije SSS Nikola Marić, bivši selektor Zoran Stojiljković, te predstavnici Olimpijskog komiteta, Sportskog saveza Srbije…

– Drago mi je što je ova streljana otvorena baš u Kragujevcu, jer je Streljački savez Srbije osnovan upravo u ovom gradu, pre 125 godina. Ovo je izuzetan poklon ne samo kragujevačkim i srpskim strelcima, već i takmičarima iz okoline, koji će imati besprekorne i fantastične uslove da treniraju i tokom zime malokalibarskim oružjem. Znajući ljude koji vode kragujevački klub, siguran sam da će ovaj objekat zaživeti punim kapacitetom – smatra generalni sekretar Streljakčkog saveza Srbije, Nenad Petković.

[wzslider autoplay=”true” lightbox=”true”]

1 komentar

Odgovorite