U Kragujevcu održano Prvenstvo Srbije u sinhronom plivanju

- -
1

sinhrono plivanje (2)Tokom minulog vikenda, po prvi put je na zatvorenom bazenu Sportskog centra „Park“ održano Prvenstvo države u sinhronom plivanju za kadetkinje i seniorke, koje je ujedno bilo i izborno za reprezentaciju Srbije.

Učestvovalo je 110 takmičara iz 10 klubova, a predstavnica novoosnovanog kragujevačkog KSP Radnički bila je Marija Milićević, koja je zauzela šesto mesto u disciplini solo i sedmo u disciplini figure, u konkurenciji 45 plivačica kadetskog uzrasta.

Kadetska konkurencija:
Figure: 1. Sofija Rajković (TENT – Obrenovac), 2. Staša Janković (Sirene – Niš), 3. Jana Jaćimović (Vračar – Beograd)…
Solo: 1. Staša Janković (Sirene), 2. Sofija Rajković (TENT), 3. Mina Mladenović (Niš)…
Duet: 1. Nina Jovanović i Anja Jovanović (Niš), 2. Staša Janković i Katarina Petrović (Sirene), 3. Mina Mladenović i Anabela Mitrović (Niš)…
Tim (8 plivačica): 1. Tašmajdan (Beograd), 2. TENT, 3. Delfin (Zemun)…
Kombinacija (10 plivačica): 1. Niš, 2. TENT, 3. Vračar…

Seniorska konkurencija:
Solo: 1.
Ana Cekić (25. maj – Beograd), 2. Jovana Petrović (Sirene), 3. Jovana Bajkić (Niš)…
Dubl: 1. Tanja Bogdanović i Ana Cekić (25.maj), 2. Jovana Bajkić i Anica Mitrović (Niš), 3. Snežana Majstorović, Dragana Tanasijević i Jelena Kovačević (Vračar)…
Kombo: 1. Niš, 2.Vračar, 3. Sirene…

Trener Radničkog je Ivana Avramović, koja je bila reprezentativka Srbije u sinhronom plivanju do 2007. godine i za to vreme više puta učestvovala na Svetskim i Evropskim prvenstvima. Od januara 2007. godine je trener u obrenovačkom TENT-u, u kom će u narednom periodu raditi paralelno sa Radničkim. Sve zainteresovane devojke više informacije o ovom sportu mogu dobiti na bazenu SC „Park“ ili na broj telefona 060-23-40-705.

1 komentar

Odgovorite