Trijumf biciklista Radničkog i Hasanovića u prvom kolu Lige Srbije

- -
0

bk radnicki esad hasanovic prvo koloAktuelni šampioni, biciklisti Radničkog pobedili su u prvoj trci ovogodišnje Lige Srbije u drumskom biciklizmu, vožene u Kovilju kod Novog Sada, i tako nastavili seriju pobeda iz prošle sezone, u kojoj su trijumfovali u svih šest kola. Prvi je kroz cilj prošao član Radničkog Esad Hasanović, takođe branilac titule šampiona Lige, sa minut i 20 sekundi prednosti u odnosu na drugoplasiranog Stefana Stefanovića iz čačanskog Borca.

Ekipnoj pobedi „mašinerije iz srca Šumadije“, pored Hasanovića, doprineli su i četvrtoplasirani Nebojša Jovanović i Dejan Marić, koji je trku završio na sedmom mestu.

– Taktika koja je dogovorena u pripremi trke do detalja je sprovedena. Od samog starta krenulo se žestoko i sa „skokovima“. Znali smo da će naši vozači biti budno praćeni od strane konkurenata iz veoma jakih ekipa CCN Metalca, OBK Beograda i Borca iz Čačka. Uspešno smo kontrolisali svako odvajanje iz grupe i na 35. kilometru od grupe su se uspešno odvojili naš vozač Esad Hasanović i mladi reprezentativac čačanskog Borca Stefan Stefanović. S obzirom na to da Hasanovic nije specijalista za sprint i da ne sme da čeka da zajedno dođe do cilja sa Stefanovićem, dobio je naređenje za napad i na 12. kilometru do cilja u tome i uspeva, a potom do cilja dolazi solo vožnjom. Odao bih priznanje svim takmičarima i sportskom direktoru Maricu na odličnoj taktici i dobrim rezultatima – rekao je Branko Ostojić, predsednik Radničkog.

Odmah posle trke u Novom Sadu, ekipa Radničkog otputovala je za Ljubljanu gde se danas vozi trka kategorije 1.2 u okviru Evro tura, koja će kragujevačkom timu poslužiti kao dobra priprema za veoma jaku međunarodnu trku Banjaluka- Beograd, koja počinje 19. aprila.

Nema komentara

Odgovorite