Treking tim PEK “Gora” vratio titulu u Kragujevac

- -
0

Planinarsko ekološki klub “Gora” iz Kragujevca pobednik je ovogodišnje Treking lige Srbije.

Za Kragujevčane je ovo druga titula ekipnog prvaka države u poslednje tri godine od kako su aktivni učesnici ovog takmičenja, što je zaista veliki uspeh.

U poslednjem sedmom kolu, koje je održano na izletištu Grza u organizaciji Planinarskog kluba “Javorak” iz Paraćina, treking tim PEK “Gora” nastupio je u najjačem sastavu i osvojio 75 bodova, čime je osigurao prvo mesto u generalnom plasmanu i titulu ekipnog prvaka Srbije.

Drugo mesto u generalnom plasmanu pripalo je ekipi Planinarsko alpinističkog kluba “Mosor” iz Niša, a treće Planinarsko sportskom klubu Balkan iz Beograda.

Kada je u pitanju individualni plasman, Snežana Đurić osvojila je titulu prvakinje Srbije u ženskoj konkurenciji.

Ovo je inače treća godina zaredom kako jedna članica PEK Gora osvaja šampionsku titulu u konkurenciji žena. Pre Đurićeve to su učinile Marija Nešić 2016. i Ivana Cenerić 2017. godine.

U muškoj pojedinačnoj konkurenciji najbolji plasman ostvario je Batočinac Marko Jovanović zauzevši treće mesto. Snežana Đurić i Marko Jovanović.

Inače, ovu sezonu u Treking ligi Srbije obeležio je rekordan broj učesnika – oko 300 do 500 takmičara po kolu, što dovoljno govori o povećanoj popularnosti ovog takmičenja. Konkurencija je bila izuzetno jaka, pa samim i uspeh kragujevačkog kluba više dobija na značaju. Kapiten treking tima PEK Gore Lazar Belovuković zadovoljan je što je titula ekipnog prvaka Srbije ponovo u Kragujevcu.

“Kada sam nakon završetka prošle sezone u oktobru mesecu zvanično preuzeo kormilo tima, zacrtao sam cilj, a to je da vratimo titulu u Kragujevac. Shodno tome, okupio sam ekipu solidnih i jakih trkača, koji se iz čiste dobre volje i ljubavi bave ovom sportskom disciplinom. Vredno smo i naporno trenirali, disali svi kao jedan, i to se na kraju isplatilo. Ovom prilikom apelovao bih na organe gradske uprave da nam pruže pomoć i podršku, kako bi i u budućnosti mogli da što bolje predstavljamo naš grad u ovom sve popularnijem takmičenju”, kaže Belovuković.

Poseban kuriozitet je to što su od početka takmičenja u Treking ligi Srbije pre tri godine, članovi PEK Gore u svakom kolu osvojili bar jednu medalju.

Na kraju, red je da se pomenu i imena svih onih članova PEK Gore koji su učestvovali u osvajanju titule državnog prvaka u trekingu ove sezone.

To su Snežana Đurić, Vladimir Potrić, Marko Pavlović, Nemanja Stanković, Andrija Đorđević, Ivana Cenerić, Marko Jovanović, Dejan Anđelković, Dejan Cvetković, Dejan Marković, Lana Marković, Biljana Kostić, Nemanja Rašković, Miloš Ajdarović, Goran Sentić, Nikola Radojičić, Nenad Josipović, Ivan Ćurčić, Dragan Maksimović, Vladimir Blagojević, Stefan Paunović, Nemanja Đekić, Andrej Ivošev, Stevan Jevtić, Miloš Milić, Nika Strugar, Časlav Mihajlović, Andrija Đorđević i Lazar Belovuković.

Nema komentara

Odgovorite