Treking tim PEK “Gora” bori se za titulu

- -
0

Nakon četiri održana kola Treking lige Srbije 2018, Planinarsko ekološki klub “Gora” nalazi se na prvom mestu u generalnom plasmanu klubova.

PEK “Gora” drži prvo mesto sa 1.845 osvojenih bodova, dok je drugoplasirani PK “Balkan” iz Beograda sa 1.808 bodova. PK “Mosor” iz Niša zauzima treće mesto sa 1.802 boda.

Takođe, Snežana Đurić je ubedljivo prva u generalnom plasmanu u ženskoj konkurenciji, dok je kod muškaraca Marko Jovanović treći.

“Na poslednje održanom kolu ove godine u Sokobanji, osvojili smo čak 6 medalja, a ujedno, nastavili smo niz od 20 uzastopnih kola sa kojih donosimo makar jednu medalju”, saopštili su iz PEK “Gora”.

Planinarski treking je takmičarska disciplina na veoma zahtevnim planinskim terenima, uz savladavanje velikih visinskih razlika. Na svakom kolu postoje tri staze. Staze su dužina od 15 km – mala staza, 25 km srednja i oko 35km velika staza. Bodovanje se vrši na osnovu težine staze i plasmana na trci.

Ove godine održaće se ukupno 7. kola, odnosno pred takmičarima “Gore” su su još tri kola uzbudljive borbe za titulu prvaka države.

Nema komentara

Odgovorite