Svlačionice na „Čika Dači“ po evropskim standardima

- -
9

cika daca svlacionice fk radnickiFudbaleri Radničkog 1923 i njihovi gosti već za mesec dana dobiće na korišćenje potpuno nove svlačionice izgrađene u skladu sa standardima međunarodnih fudbalskih organizacija FIFA-e i UEFA-e. Objekat, površine 1.400 kvadratnih metara, koji je građevinski završen, danas su obišli gradonačelnik Kragujevca Veroljub Stevanović i član Gradskog veća za investicije i razvoj gradskih resursa Nebojša Vasiljević.

Novi objekat svlačionica sa upravnim blokom na stadionu „Čika Dača“, koji će na korišćnje dobiti Radnički 1923 podignut je na mestu starih svlačionica koje nisu ispunjavale uslove. Sredstva u iznosu od oko sto miliona dinara obezbedili su donatori Kluba i grad Kragujevac, koji je iz budžeta izdvojio sedamdeset miliona dinara.

– Opredeljenje grada kada je reč o sportu je jasno i takva politika već daje svoje rezultate. Naša je namera da izgradnjom ovakvog objekta u skladu sa standardima stvorimo uslove za organizovanje međunarodnih i evropskih kup utakmica u Kragujevcu – rekao je Vasiljević.

Gradonačelnik Stevanović je otkrio da se tu ne završava spisak planova za ovu godinu.

– U gradu koji značajna sredstva ulaže u sport, nedostajao je takav objekat. Stvaranjem adekvatnih uslova obezbedićemo i bolje rezultate. Naš cilj, međutim, nije samo stabilan evropski tim nego i podmlađivanje kluba, tako što ćemo za mlade obezbediti i školu fudbala. Naše ambicije su velike. U ovoj godini planiran je i jedan teren sa veštačkom travom, a nakon toga ostaje da rešimo postavljanje reflektora, kao i pokrivanje tribina – kazao je Stevanović.

Inače, stadion Čika Dača podignut je 1957. godine. Renoviran je posle četiri decenije, 2007, kada su postavljene stolice i trenutni kapacitet je 15.100 mesta. To nije konačan kapacitet, jer kada se za to stvore uslovi u planu je izgradnja svečane lože, pokrivanje zapadne tribine kao i sređivanje istočne tribine stadiona.

9 Komentara

 1. PO EVROPSKIM STANDARDIMA(SA RAZNIM PROVIZIJAMA) A FUDBAL U SELJAČKOJ LIGI.
  Eeee 100.000.000 dinara za svlačionice iz Gradskog budžeta i to kreditima banaka, a banka sponzor ZZŠ.

 2. Covece, ovo ima samo kod nas. Fudbaleri, kosarkasi, vaterpolisi, Cavic… svaka njima cast, ali na sta mi bacamo pare.. eeej.. umiru ljudi, umiru deca, skole prokisnjavaju, nemamo igralista, ulice pune rupa.. banalne stvari nemamo, a dajemo novac za necije promocije.. samo cekam da vidim ko ce 3 dana da pravi vasar kod opstine i za koje pare, i izlazim na ulicu da menjam stvari!

  • Sve sto si nabrojao a lepo je – je posao Grada. A ovo sto nemamo i sto je lose nije u oblasti Grada, vec raznih ministarstva. Podsetimo se da su revizori imali primedbu sto je grad patio izgradnju sale u OS Sveti Sava, jer to ne treba da radi grad vec ministarstvo. Sve sto je lose i sto se ne radi krivi su ovi iz SNS-a, jer im je sujeta jaca od zelje da urade nesto za grad, zato ce i vecno biti opozicija ovde. Imaju priliku da rade nesto za grad, ali jok oni ne zele nista da rade samo zele populisticki da narodu mazu oci.

 3. Samo neka se gradi! Jedva cekam da se pocne i sa obecanom izgradnjom hale za najmanje 10 000 gledalaca, to ce biti pun pogodak. Ove sto samo kukaju a sami cekaju da im sve padne sa neba ni malo ne razumem. Neka gledaju u svoje dvoriste, neka rade na sebi, postanu vredniji i neka ocenjuju posle svoj rad. Lako je samo druge kritikovati, obicno ko stalno trazi trunku u tudjim ocima ne vidi brvno u svojim.

  • Važno ti vidiš brvno pred očima pa si toliko pametan.
   Svaka Skupština Grada jedna od tačaka uzimanje KREDITA.
   Da imaš nešto u glavi nebi napisao ništa, jer Grad Kragujevac je za svlačionice potrošio 100 MILIONA DINARA.A pošto vidiš ti brvno u očima ko će vrati te silne kredite sa raznim provizijama u nečije dzepove

Odgovorite