Svetski prvaci trijumfovali u Kragujevcu

- -
0

3x3Prvi kvalifikacioni turnir Serbia Tour-a u basketu 3na3, održan je u nedelju, na terenu Prirodno-matematičkog fakulteta u Kragujevcu, a trijumfovala je ekipa Basket3x3 Novi Sad.

Aktuelni svetski šampioni, Dušan Domović Bulut, Milan Bošković, Marko Savić i Marko Ždero, u finalu su savladali kragujevački Radio Stari grad (21:18), za koji su nastupali Nemanja Knežević, Filip Lalović, Nenad Tanasijević i Nikola Glišović.

Plasman na finalni turnir izborio je i kragujevački Twist (Milić Blagojević, Igor Todorović, Nikola Jovanović i Nikola Despotović), koji je podelio treće mesto sa ekipom XXX, prvakom BiH, kao i beogradski Olimp, četvrtoplasirani srpski tim.

Prethodno je u lokalnom derbiju Radio Stari grad nadigrao ekipu Twista sa 17:14, a isti rezultat bio je i u drugom polufinalu, u kojem su Novosađani pobedili Sarajlije.

Imena preostalih 12 učesnika finalnog turnira u Beogradu biće poznata nakon tri kvalifikaciona turnira, u Novom Sadu, Nišu i našem glavnom gradu, a najbolji tim će predstavljati Srbiju na FIBA Mastersu u Lozani, krajem avgusta ove godine.

Nema komentara

Odgovorite