Sve spremno za finale Ekonomca i Marba

- -
0

ekonomac konferencijaPonovljena utakmica između Ekonomca i Marbo Intermeca, koja će se odigrati sutra od 19 časova u Sportskoj hali „Jezero“, trebalo bi da bude u praktičnom smislu kraj sezone u Prvoj futsal ligi. Posle ovog duela biće poznat novi prvak Srbije, a oba rivala su do sada po četiri puta trijumfovala u nacionalnim šampionatima.

Zbog svih dešavanja, koja su dovela do prekida prethodne utakmice, kao i smrti predsednika beogradskog kluba, Dragana Erića, sigurno je da će meč imati nešto specifičniju dimenziju u odnosu na dosadašnje.

– Obavili smo sve potrebne sastanke sa ljudima koji su u FSS i kragujevačkoj Policijskoj upravi zaduženi za pitanja bezbednosti na sportskim borilištima. Ono što mogu da kažem, jeste da će se postupati po strogim pravilima za organizaciju utakmica visokog rizika od strane UEFA i nacionalnog saveza. Biće angažovan duplo veći broj neposrednih pripadnika obezbeđenja u samoj hali, a takođe i znatno će biti uvećan broj policijskih snaga – istakao je Nikola Fržović, generalni sekretar Ekonomca.

Trener aktuelnog šampiona iz Kragujevca, Ivan Božović je za poslednje nemile scene odgovornost prebacio i na FSS, odnosno, ljude koji su zaduženi za mali fudbal. On je istakao da je olako i neozbiljno shvaćena sama završnica takmičenja, a još u septembru se moglo naslutiti ovako nešto, kada je usvojen sistem takmičenja u kojem se praktično sve rešava u samo dve utakmice.

– Najpre je određen jedan neozbiljan i nedorastao sudijski par, koji je znatno veće greške napravio u prvom finalnom duelu. Samo smo mi oštećeni, bez obzira što protivnik pokušava da zameni teze. Mi ćemo sada igrati bez suspendovanog Surudžića, za nas veoma bitnog igrača. Takođe, suočeni smo i sa povredom Janjića, ali sve to ostaje po strani. Pred nama je najvažnija utakmica u klupskoj istoriji, uveren sam da ćemo iz svega ovoga izaći kao moralni i rezultatski pobednici – očekivanja su stratega Ekonomca.

Među igračima kragujevačkog tima prisutno je dobro raspoloženje i uvernje da se može doći do petog ukupno, a četvrtog uzastopnog šampionskog trofeja.

– Ne treba da se postavlja nikakvo pitanje, daćemo svih 100 odsto svojih mogućnosti. Jeste da problem za nas predstavlja izostanak Surudžića, ali igraćemo upravo za njega, jer njemu je u ovoj situaciji sigurno najteže. Očekujem i dobar odziv publike, koju bih pozvao da se okupi u što većem broju i pruži nam podršku sa tribina. Pomoć sa tribina će za nas predstavljati dragocen podstrek – istakao je Mladen Kocić, jedan od najboljih igrača Srbije u ovom trenutku.

Ulaz na meč dva najbolja srpska tima, koji će u međusobnom duelu odlučivati o tituli, biće slobodan za sve posetioce, a direktan prenos, putem interneta, obezbeđen je na stranici www.ipsport.net.

Slične vesti

Nema komentara

Odgovorite