Sutra u Kragujevcu startuje 3×3 Serbia Tour

- -
0

basket 3x3Prvi od četiri kvalifikaciona turnira Serbia Tour-a, u basketu 3 na 3, u organizaciji Nacionalnog sporstkog saveza 3×3, biće održan sutra i prekosutra u Kragujevcu, na terenu PMF-a.

Očekuju se najkvalitetnije ekipe iz centralne Srbije i šire, a po svemu sudeći kragujevački turnir  će biti i međunarodni, pošto već ima prijavljenih ekipa iz inostranstva.

Kragujevčka publika imaće zadovoljstvo da gleda aktuelne svetske šampione, na čelu sa fantastičnim Dušanom Domovićem Bulutom, zatim goste iz BiH-a predvođene Amirom Aljijijem i Damirom Palatom, te studentske prvake sveta, lokalne momke – Ivana Nedeljkovića, Stefana Joksovića, Aleksandra Vučkovića…

Žreb za parove i satnicu mečeva će se obaviti u subotu u 16 sati, nakon čega sledi svečano otvaranje i početak nadmetanja.

Po četiri najbolje plasirana tima sa četiri kvalifikaciona turnira, gde su pored Kragujevca domaćini i Novi Sad, Niš i Beograd, imaće priliku da se bore za nacionalnu titulu šampiona Srbije, 12. avgusta u Beogradu, u velikom finalu, na kom će se naći 16 najkvalitetnijih timova naše zemlje.

Šampion Srbije imaće čast da reprezentuje našu zemlju na FIBA Master turniru u Lozani (Švajcarska) 30. i 31. avgusta.

Kategorije u kojima će se održati takmičenje su: seniori (stariji od 18 godina), juniori (18 i mlađi) i žene (uzrasta od 16 do 35 godina).

Prijave za 3×3 Kragujevac, ali i za sve ostale turnire u sastavu 3×3 Serbia Tour-a su na: www.3x3planet.com.

Nema komentara

Odgovorite