Super Foke na turniru u Italiji

- -
0

Sportski klub Foka dobio je poziv za učešće na jednom od najjačih košarkaških turnira za mlađe selekcije, koji će biti održan u italijanskom gradu Ivrea, od 27. do 30. decembra.

Ovo nije prvi put da generacija 1999, koja po mnogima predstavlja budućnost kragujevačke, pa i srpske košarke, učestvuje na jakim međunarodnim turnirima.

Početkom godine izabranici Nenada Milojevića Šipija igrali su na turniru u Trebinju, a nedavno su na prestižnom FIBA turniru u Sofiji osvojili prvo mesto.

Pozivi na ovako jake turnire svakako su priznanje kvaliteta mladog kragujevačkog sastava, koji je dao čak osmoricu dečaka za trenažni kamp najboljih igrača Košarkaškog saveza Srbije, ali su pre svega potvrda dobrog stručnog rada i kvalitetnih treninga.

Na turniru će pored nekoliko italijanskih timova učestvovati još španska Badalona, tim iz Moskve, Falkonsi iz Tuzle, crnogorska Podgorica i čačanska Mladost.

Iako su tek trinaestogodišnjaci, ovu generaciju mnogi smatraju jednom od najboljih u istoriji kragujevačke košarke, a o njihovoj nadmoći dovoljno govori podatak da su prošle godine u finalu regiona savladali tim Smederevske Palanke sa 100:36.

[wzslider transition=”‘flash'” lightbox=”true”]

Nema komentara

Odgovorite