Šumadija i Apolon potpisali ugovor o saradnji

- -
0

Fudbalski klubovi „Šumadija 1903“ i „Apolon 4“ potpisali su Ugovor o poslovno tehničkoj saradnji kojim je udaren temelj za unapređenje uslova i rada oba kluba.

Dogovoreno je da FK „Apolon 4“ organizaciono preuzme brigu o Omladinskoj školi FK „Šumadija 1903“ sa ciljem da se postojeći kapaciteti obe škole dalje razvijaju. FK „Šumadija 1903“, kao klub sa ogromnom tradicijom i infrastrukturom, zaslužuje da postane lider u regionu u radu sa mlađim selekcijama, kroz koje će formirati stabilan seniorski tim baziran na igračima iz tih selekcija, a FK „Apolon 4“ se kroz osmogodišnji rad dokazao kao jedan od najuspešnijih klubova u radu sa mlađim selekcijama u Srbiji.

Ugovor je potpisan na pet godina sa opcijom daljeg produženja, ukoliko obe strane budu zadovoljne.

Predsednik fudbalskog kluba Šumadija 1903, Žarko Mikić, je nakon potpisivanja ovog Ugovora izjavio da je rukovodstvo FK „Šumadije 1903“ prepoznalo uspehe fudbalskog kluba „Apolon 4“ u radu sa mlađim selekcijama i da u njemu vidi pravog partnera za izgradnju jedne zdrave baze seniorskog tima i omladinske škole FK „Šumadije 1903“ i kragujevačkog fudbala.

Sa druge strane, predsednik fudbalskog kluba Apolon 4, Dušan Tutuš, je izrazio zadovoljstvo što je jedan klub sa takvom tradicijom, kao što je FK „Šumadija 1903“, prepoznao kvalitetan rad i dobru organizaciju FK „Apolon 4“ i smatra da će u perspektivi omladinske škole FK „Šumadije 1903“ i FK „Apolona 4“ iznedriti mnogo reprezentativaca naše zemlje koji će FK „Šumadiju 1903“ vratiti na fudbalsku mapu seniorskog fudbala.

Oba predsednika su istakla planove za izgradnju i unapređenje postojeće infrastrukture na Bubnju, kako bi ona bila na nivou vrhunskih rezultata koji se očekuju.

Nema komentara

Odgovorite