Stevan Pletikosić izborio svoju šestu Olimpijadu!

- -
0

stevan pletikosic

Posle Milutina Stefanovića koji je pre petnaestak dana izborio normu za Olimpijske igre zlatom na Svetskom kupu u američkom Fort Beningu i drugi reprezentativac Srbije iz redova „Čika Mate“ iz Kragujevca, Stevan Pletikosić, „pogodio“ je olimpijsku kvotu za Rio de Žaneiro.

Već na startu Svetskog kupa u Minhenu, u prvom finalu turnira, Stevan Pletikosić je vazdušnom puškom osvojio sedmo mesto, pa će ubeležiti čak šesti nastup na najvećem svetskom takmičenju.

U izuzetno jakoj konkurenciji čak 132 strelca, Pletikosić je u kvalifikacijama ostvario vrlo dobar rezultat (627,1 krug), pa je na kraju u finale ušao sa poslednjeg, osmog mesta, sa samo 0,2 kruga više od devetoplasiranog Rusa Kruglova.

U finalu su deljene tri norme, a u minhenskom finalu Pletikosić je morao da bude bolji od bar jednog od trojice strelaca bez olimpijske vize. To mu je i pošlo za rukom, jer je odmah ispao Rumun Moldoveanu, od kog je Pletikosić u tom trenutku imao čak 2,4 kruga više.

Jedno vreme Kragujevčanin je držao i drugu poziciju, ali posle par lošijih hitaca pao je na sedmo mesto.

Njegov klupski drug, Milutin Stefanović, na kraju je bio 23, dok je treći reprezentativac Srbije, Milenko Sebić, zauzeo 29. mesto.

Pletikosić je na Olimpijskim igrama debitova 1992. godine u Barseloni, gde je osvojio bronzu MK puškom ležeći. Od tada je propustio samo prethodne OI u Londonu 2012.

Nema komentara

Odgovorite