Stefanović i Armuševa prvi šampioni Srbije u miksu

- -
0

Mešoviti par kragujevačkog „Čika Mate“, koji su činili Milutin Stefanović i Nevena Armuš, prvi je šampion Srbije u miksu vazdušnom puškom, novoj olimpijskoj disciplini, u kojoj je slavio na Prvenstvu Srbije održanom u Smederevu.

Kragujevački miks je u uzbudljivom finalu trijumfovao sa 492,3 kruga, a svega dva deseta dela kruga na drugom mestu zaostao je tim Partizana, koji su činili Andrea Arsović i 13-godišnji pionir Sava Ljujić. Bronza je pripala drugom timu Novog Beograda Ušće, sastavljenom od kadeta Kristine Lazarević i Alekse Mitrovića.  Slede Crvena zvezda, za koju je gađao bračni par Milenko i Alina Sebić, pa Jedinstvo 1 (Stefan Aleksandrovski i Marija Malić)…

U kvalifikacijama je ubedljivo najprecizniji bio miks Partizana. Arsovićeva i Ljujić su „ubili“ 834,3 kruga, što je i srpski rekord. Jedino dosadašnje međunarodno takmičenje na kome su primenjena pravila po kojima se gađalo u Smederevu bilo je finale Svetskog kupa, kad su Milutin Stefanović i Andrea Arsović osvojili srebro. Tada su u kvalifikacijama pogodili 829,8 krugova, a u finalu 496,8.

Nema komentara

Odgovorite