Srbija osvojila Svetsklu ligu, Vanja Udovičić MVP

- -
0

vk radnicki vanja udovicicVaterpolisti Srbije osvojili su sedmo zlato u Svetskoj ligi, u poslednjih devet godina, savladavši u finalu završnog turnira u ruskom Čeljabinsku selekciju Mađarske, sa 12:7.

Uzdanice Radničkog, Vanja Udovičić i Filip Filipović, majstorski su predvodili Srbiju do ovog trofeja.

Kapiten kragujevačkog tima i reprezentacije, Udovičić, proglašen je za najboljeg igrača turnira, u izboru svih trenera.

– Velika pobeda, zasluženo smo prvi. Uvek je dobro kada slavite protiv Mađara. Uz jedan drugačiji sistem igranja, sa jakim treningom i uz možda neadekvatne uslove uspeli smo da pobedimo što pokazuje kvalitet ekipe. Imali smo stabilnost i, što je najbitnije, sigurnost koju nismo gibili i kada smo bili u minusu. Drago mi je da su se mladi igrači nametnuli i na pravi način zamenili Duška i Andriju. Pehar je uvek mač sa dve oštrice. Ovo je jedan od turnira, slede pripreme i moramo da se koncentrišemo na ono što nam predstoji – rekao je Udovičić.

Filipović je u finalu bio najefikasniji sa četiri pogotka, dok je Vanja postigao jedan manje.

– Izuzetno smo trenirali i igra je bila u drugom planu. Ali, kada se igra finale nema umora, dajete sve od sebe. Mi smo uspeli u svakom pogledu da budemo boji od Mađara, od odbrane koja je bila na visokom nivou, do napada, jer nije lako dati takvoj ekipi 12 golova. Idemo dalje, ovo je samo prolazna stanica na putu za Barselonu – kaže Filipović.

Na putu do finala Srbija je najpre u grupnoj fazi savladala Kinu (13:5), Rusiju (14:11) i Brazil (16:7), potom je u četvrtfinalu „potopljen“ Japan (14:8), a onda i Crna Gora (9:7).

Sada već bivši trener Radničkog, Dejan Udovičić, debitovao je na ovom turniru na kormilu Sjedinjenih Američkih Država i osvojio odlično četvrto mesto, posle poraza na peterce od Crne Gore. Mrežu Amerikanaca branio je golman Radničkog, Endi Stivens.

Nema komentara

Odgovorite