Sportske igre komunalaca u Kragujevcu

- -
0

sportske igre komunalacaZamenik predsednika Skupštine grada Kragujevca, Slavica Kominac, danas je u zgradi Grada primila predstavnike Organizacionog odbora Sportskih igara zaposlenih u komunalnoj delatnosti, koje će se od 7. do 9. juna održati u Kragujevcu.

Domaćin jubilarnih 20. Sportskih igara komunalaca za Šumadijski okrug je JKP „Vodovod i kanalizacija“, uz podršku grada Kragujevca. Izražavajući poštovanje lokalne samouprave prema sportskim susretima komunalnih radnika, Slavica Kominac je istakla da je pored takmičarskih disciplina i osvajanja medalja, važno to što se tokom igara uspostavljaju kontakti prijateljstva, jer ova takmičenja pre svega odlikuje fer plej, što ih je i održalo sve ove godine. Pored toga što je osnivač i ima ingerencija u poslovanju i radu JKP, grad podržava i vanradne aktivnosti, jer kvaltet radnika može da se iskaže kroz kreativnost i sposobnost i van redovnih poslovanja, dodala je Slavica Kominac.

Prva takmičenja u radnim disciplinama počinju već 2. juna, ali je svečano otvaranje zakazano za 7. jun, u Sportskom centru „Park“. U 14 sportskih i sedam radnih disciplina nadmetaće se od 350 do 400 radnika iz 17 ekipa i to 11 iz kragujevačkih javno komunalnih preduzeća i šest preduzeća iz šumadijskog regiona.

– Pored takmičarskog dela, biće održan i Okrugli sto na temu kolektivnih ugovora i statusa radnika u javno komunalnim preduzećima, a govoriće se i o restrukturiranju komunalnih preduzeća. Popularnost sportskih igara komunalaca održavamo time što direktori i zaposleni iz ovog regiona imaju mogućnost da tokom tri dana razmene iskustva – rekao je Branko Petrašinović, predsednik sindikata zaposlenih u komunalnoj delatnosti u Šumadijskom okrugu.

Ove sportske igre su kvalifikacionog karaktera i dve prvoplasirane ekipe stiču pravo takmičenja na igrama u Čanju, na kojima će učestvovati preko 2.500 takmičara, prve nedelje septembra. Do sada je na sportskim susretima komunalaca najtrofejnija bila ekipa JKP „Vodovod i kanalizacija“ iz Kragujevca.

Nema komentara

Odgovorite