Smeč 5 ubedljiv u gradskom derbiju

- -
1

U derbiju petog kola Prve lige Srbije, odbojkašice Smeča 5 ubedljivo su savladale gradskog rivala, ekipu Radničkog, sa maksimalnih 3:0.

U prepunoj sali OŠ „Stanislav Sremčević“ odbojkašice Smeča su od početka susreta stavile do znanja rivalkama da žele da i dalje ostanu neporažene. Na prvi tehnički tajm-aut otišle su sa dva poena prednosti (8:6), a potom su postepeno povećavale vođstvo, do konačnih 25:18.

Na početku drugog seta viđena je potpuno drugačija slika. Radnički je u par navrata imao tri poena „viška“, ali su gošće ubrzo uspele da izjednače na 8:8. Od tog trenutka timovi su se smenjivali u vođstvu kao na klackalici, sve do finiša kada je Smeč 5 stigao do tri poena prednosti (22:19). Činilo se tada da je sve rešeno, ali su „crvene“ u uzbudljivoj završnici izjednačile na 23:23. Međutim, to je bio njihov poslednji trzaj, jer Smeč osvaja naredna dva poena i stiže do 2:0 u setovima.

To kao da je potpuno obeshrabrilo odbojkašice Randičkog, koje kao da su se predale i već na startu trećeg seta gubile su sa 9:2. Smeč 5 je nastavio u istom ritmu i praktično počistio sa terena gradskog rivala – 25:8.

Radnički – Smeč 5 0:3 (18:25, 23:25, 8:25)

RADNIČKI: Frajtović, Marisavljević, Kocić, Banović, Draksimović, Lečić, Matić, Alempijević, Radašinović, Čedić, Filipović, Spasojević.

SMEČ 5: Živanović, Ranković, Milovanović, Šviković, Đurić, Kaličanin, Jevtić, Brđović, Petronijević, Backović, Jovanović, Vasiljević.

Treći kragujevački predstavnik, Kraguj, slavio je maksimalnim rezultatom na gostovanju MD Zrenjaninu, a interesantno je da je sva tri seta dobio istim rezultatom – 25:15.

Kraguj se tako probio na treće mesto sa devet bodova, iza Smeča 5 (14) i Crnokose (13), dok je Radnički pao na petu poziciju, sa osam bodova.

U narednom kolu Kraguj dočekuje beogradski Radnički, Smeč 5 ekipu Zrenjanina, a Radnički gostuje Vojvodini.

1 komentar

Odgovorite