Saradnja klubova za afirmaciju talenata i razvoj košarke u Kragujevcu

- -
0

Ekipa mladih košarkaša iz Kragujevca je imala veoma zapažen uspeh na nedavnom turniru u Italiji u gradu Ivrea. Titula im je izmakla u finalu, kada su bukvalno u poslednjim sekundama izgubili bitku protiv Crvene Zvezde.

Ipak, dobili su mnogo, što pokazuje i podrška publike. Ekipa iz Kragujevca je na tom turniru nastupila pod imenom “Foka”, ali su, zapravo, bili reprezemtacija Kragujevca, tim sastavljen od najboljih mladih igrača više ekipa iz našeg grada.

“Zajedničke ekipe smo počeli da pravimo od FIBA turnira u Sofiji, pa za turnir u Rumuniji, a u Italiji je bilo devetorica dečaka iz “Foke”, trojica iz MVP-a i jedan iz MBA”, kaže za Ritam grada prvi čovek SK “Foka” Srećko Otović.

Otović ističe da je, na inicijativu i uz koordinciju “Foke”, ostvarena izuzetna saradnja mlađih kategorija sa ekipama MVP, MBA i Radnički 1950.

“Uz učešće na turnirima plan je i organizacija zajedničkih treninga po godištima. Pravljenje reprezentacije grada za turnire je veoma dobra stvar koja doprinosi razvoju košarke u gradu i afirmaciji mladih, talentovanih igrača. Nikada nije bilo ovog vida saradnje između klubova i smatram da je ovo dobar način za razvoj talentovanih igrača, kroz pravljenje kvalitetnih ekipa koje mogu da pariraju i najboljima. Deca moraju da vide budućnost u Kragujevcu”, smatra Otović.

On je ocenio i da Kragujevac ima talentovanu decu, kvalitetne stručnjake, te da se uz saradnju i kvalitetan rad može promeniti dosta toga. Potvrda da je to moguće je i to što se na spisku državne reprezentacije U15 našao i Kragujevčanin Marko Đorđević, kao i da će pripreme te selekcije biti obavljene upravo u našem gradu.

 

 

Nema komentara

Odgovorite