Šampion neumoljiv u susretu sa Kragujevčanima

- -
0

Odbojkaši Radničkog porazom su započeli takmičenje u mini-ligi. Ekipa Dragana Kobiljskog je na gostovanju braniocu titule i učesniku ovogodišnje Lige šampiona, novosadskoj Vojvodini, pretrpela ubedljiv poraz – 0:3 (13:25, 15:25, 21:25).

Za razliku od prethodna četiri duela Kragujevčana i Novosađana u ovoj sezoni, ovoga puta Vojvodina je bez većih problema došla do trijumfa u tri seta.

Već je u prvom setu do izražaja došao kvalitet srednjih blokera novosadskog tima. Uz odličan servis, bio je to recept koji je izabranicima trenera Siniše Gavrančića omogućio početnu prednost u setovima.

Ništa novo nije doneo ni drugi set. Ponovo je blok Novosađana bio nepremostiva prepreka za odbojkaše Radničkog, koji su, doduše, u par navrata uspeli da se rezultatski približe, ali su na kraju ipak morali da se pomire sa gubitkom još jednog seta.

Tek su u trećem setu Kragujevčani uspeli da namuče svog rivala, ali im je u finišu ponestalo snage i koncentracije, tako da je domaćin i ovaj period igre rešio u svoju korist rezultatom 25:21 i tako upisao prva tri boda u mini-ligi.

Aleksandar Blagojević bio je najefikasniji u pobedničkom timu sa 17 osvojenih poena. Značajnu podršku korektor Novosađana imao je u Nemanji Mašuloviću sa 12 i Davidu Mehiću sa 11 osvojenih poena.

U redovima Radničkog nije bilo igrača sa dvocifrenim učinkom. Najbliži tome bio je kapiten Vladimir Jekić, koji je utakmicu završio sa 8 osvojenih poena, što je daleko ispod njegovih realnih mogućnosti i partija u dosadašnjem delu sezone.

Kragujevčani su nakon ovog poraza ostali na šestoj poziciji mini-lige, a priliku da poprave utisak imaće u četvrtak, 27. februara, kada će u „SBB Jezeru“ ugostiti Mladi radnik iz Požarevca.

Nema komentara

Odgovorite