Sa Katićem i Živanovićem KKK Radnički napada KLS

- -
0

Proslavljeni centar Raško Katić i iskusni Stefan Živanović od ove sezone igraće u dresu KKK Radnički.

Kragujevački košarkaški klub Radnički postaje deo istoimenog sportskog privrednog društva i počinje pripreme za novu sezonu u Prvoj B ligi, s ciljem da se plasira u viši rang, odnosno u Košarkašku ligu Srbije.

Da bi realizovali visoke ciljeve, koje su postavili, pojačali su ekipu poznatim igračima, koji su se već dokazali na terenu. Kragujevčanin Raško Katić je igrao za Hemofarm, Partizan i Crvenu Zvezdu, a sada je odlučio da brani boje Radničkog, jer mu se, kako kaže, planovi kluba dopadaju i želi da ga što više mladih košarkaša prati tokom igre i bude na terenu sa njim.

Katić je sa reprezentacijom Srbije osvojio srebrnu medalju 2014. godine na Svetskom prvenstvu u Španiji. Na press konferenciji održanoj u prostorijama sportskog kompleksa „Iskra“, izjavio je da se nada da bi iz kragujevačkog Radničkog više košarkaša moglo da dođe do dresa sa državnim grbom.

Stefan Živanović je iskusan košarkaš, koji je do sada igrao za prvoligaše FMP i Beovuk, a nastupao je i za klubove iz Rumunije, Belgije, Makedonije i Švajcarske. Sa reprezentacijom je osvojio četiri medalje.

Prema rečima sportskog direktora KKK Radnički Darka Veljovića, prioritet je plasman u Košarkašku ligu Srbije, ali i stvaranje novih igrača.

“Stoga u klub dovodimo ozbiljne i iskusne ljude, koji mogu da prenesu svoje znanje deci. Da bi se stvorili dobri igrači, neophodna je baza za njihovo formiranje”, kazao je Veljović.

Za novu sezonu košarkaši Radničkog pripremaće se od 9. do 19. avgusta na Zlatiboru. Očekuju da će do početka Prve B lige Srbije biti spremni i da će ostvariti zacrtani cilj.

Nema komentara

Odgovorite