Rukometašice Srbije započele pripreme u Kragujevcu

- -
0

rukometasice prijemReprezentativke Srbije u rukometu stigle su danas u Kragujevac će odraditi mini pripreme i odigrati dva susreta sa reprezentacijom Makedonije.

– Veliko mi je zadovoljstvo što će se na parketu Hale „Jezero“ odigrati prve utakmice u okviru priprema za Svetsko prvenstvo. Siguran sam da će kao i uvek sve biti u redu kad su u pitanju organizacija i podrška sportskim događajima u Kragujevcu. Kao domaćin, reprezentativkama ćemo obezbediti sve uslove koje je Savez zahtevao – rekao je Jovan Pavlović Bojadžić, pomoćnik gradonačelnika za sport.

O dve predstojeće pripremne utakmice i o pripremama uopšte, govorio je selektor ženske rukometne reprezentacije Srbije, Saša Bošković.

– Uslovi koje smo dobili veoma su dobri. Zahvaljujem se gradu Kragujevcu, gradonačelniku Stevanoviću i menadžmentu Ženskog rukometnog kluba „Radnički“, koji su nam izašli u susret. Generalno sam zadovoljan formom naših reprezentativki i drago mi je što će baš Kragujevac biti domaćin predstojećih utakmica sa Makedonijom koje su zapravo početak priprema za Svetsko prvenstvo i pozivam sve da dođu i pruže podršku našim devojkama – rekao je Bošković.

Kragujevčanka Marija Lojpur ponosna je što u bojama reprezentacije predstavlja i svoj grad i što pred svojom publikom igra na terenu gde je napravila prve rukometne korake.

– Pred nama su dve veoma dobre utakmice sa Makedonkama koje su u odličnoj formi i one su naš prvi korak ka cilju koji imamo na Svetskom prvenstvu u decembru – rekla je Marija Lojpur.

Utakmice se igraju u četvrtak, 21. marta, od 18 sati i subotu, 23. marta, od 14časova, a ulaz je besplatan.

Nema komentara

Odgovorite