Rukometaši Radničkog slavili u Jagodini

- -
0

Rukometaši Radničkog su posle teške i iscrpljujuće borbe savladali ekipu Jagodine rezultatom 31:29 (16:14) u okviru trećeg kola SBRL za muškarce i tako se izdvojili na čelu tabele sa maksimalnim bodovnim učinkom.

Upozoravao je stručni štab Radničkog da utakmica u Jagodini neće biti nimalo laka, jer je ekipa Jagodine sastavljena od iskunih i prekaljenih igrača.

Poveli su Kragujevčani i održavali prednost od dva gola razlike sve do 14. minuta i prvog izjednačenja (5:5). Nije u tim trenucima funkcionisala najbolje igra gostiju, nije bilo golmanskih intervencija da isprave greške u odbrani, ali se sve to promenilo od polovine poluvremena. Zategli su igrači Radničkog, profunkcionisala je karakteristična agresivna igra u odbrani i golom Radenovića u 20. minutu, na semaforu stoji 7:11.

Činilo se da je Radnički konačno preuzeo konce igre u svoje ruke, no Jagodinci se vraćaju u igru, par puta dolaze na domak izjednačenja, ali se na veliki odmor ipak odlazi rezultatom 14:16.

Nakon prvih šest minuta drugog dela igre, Radnički ponovo dolazi do maksimalnih četiri gola prednosti (16:20), ali nikako ne uspeva da se „odlepi“ i konačno prelomi utakmicu.

Iskustvo domaćih igrača je došlo do izražaja, uigranim kombinacijama u napadu nikako nisu dozvoljavali fizički spremnijim igračima Radničkog da im zadaju konačni udarac. Sve do kraja utakmice Radnički je održavao dva do četiri gola prednosti, tim vođstvom se i ušlo u neizvesnu završnicu, gde je tačku na utakmicu stavio golman gostiju Ognjen Jovanović sa dve vezane odbrane, uz sigurne u realizacji Veselina Stevanovića, Medića i Kneževića.

U redovima domaćina najefikasniji je bio Aleksandar Stanojević sa sedam pogodaka, dok su kod ekipe Radničkog golgeterski najraspoloženiji bili Dušan Medić i Veselin Stevanović takođe sa po sedam golova.

Nema komentara

Odgovorite