RK Radnički: Ne zanimaju nas zakulisne radnje, pustite nas da igramo rukomet

- -
0

Usled situacije koja je nastala u srpskom rukometu, posle prekida prvenstva zbog epidemije koronavirusa, gde se pojavljuju razne spekulacije na račun Rukometnog kluba Radnički, saopštenjem za javnost oglasila se uprava kragujevačkog kluba.

Kako je navedeno u dopisu dostavljenom medijima, ovim putem uprava se obraća javnosti “kako bi zaštitila klub i tradiciju rukometnog sporta u Kragujevcu”.

U saopštenju koje potpisuje direktor RK Radnički Stavro Rašković navodi se da se ovih dana pojedini rukometni radnici, “ničim izazvani, u svojim zvaničnim, a i kuloarskim krugovima, stavljaju u kontekst zakulisnih radnji i sličnih marifetluka RK Radnički, koji tamo ne pripada, niti će mu ikada tamo biti mesto”.

Stoga, kako je navedeno, klub mora da se oglasi.

“Odluku Upravnog odbora Rukometnog saveza Srbije shvatili smo kao iznuđeno rešenje u izuzetno specifičnoj situaciji, kao jedino moguće, da svi klubovi u svim ligama mogu da se prijave i da na terenu probaju da izbore plasman u viši rang. Nismo tražili dekretom da igramo najviši rang, jer to nikada nismo radili, jedino sportski i viteški je ono na terenu osvojeno”, piše u saopštenju kragujevačkog kluba.

Takođe, ističe se da Radnički ne vrši apsolutno nikakav pritisak, ne lobira, ne trguje sa „ovima“ i ne šuruje sa „onima“.

“Samo smo svoji, jer obraz nije na prodaju, ali i ne damo na sebe, jer u klubu rade časni i pošteni ljudi, zaraženi rukometom, koji se ne bave „visokom politikom“, niti tuđim dvorištem, ne dajemo delegate, niti smo u bilo kakvim telima i organima upravljanja. Bavimo se rukometom! Naše najjače oružje je teren, na kome su obe takmičarske ekipe zauzimale prva mesta na tabeli u trenutku prekida šampionata.
Ne pričamo o stranama, jer znamo da su pojedini i menjali strane, pa se opet vraćali na onu stranu i na kraju u silnom preletanju, zaboravili sa kim ratuju, protiv koga ratuju i za „čije babe zdravlje“. Ne moramo da igramo Super ligu, neće biti prvi put da zbog „više sile“ ne budemo tamo. Drznuli smo se da pitamo da se nađe rešenje, čak smo toliko bili bezobrazni da prihvatamo svaki način doigravanja i ne sluteći koliko tražimo”, navedeno je u saopštenju RK Radnički.

U istom saopštenju se ističe da može da se razgovara o 300 dece koja treniraju rukomet u kragujevačkom Radničkom, o četiri seniorska tima u klubu, o međunarodnom Svetosavskom turniru, o kampu kroz koji prolazi stotine dece… ima o čemu da se razgovara.

“Ali o obrazu ne možemo da pregovaramo. Zato nas ne uvlačite u vaše ratove, ne pominjite u kampanji i na rukometnim mitinzima, nemojte da budemo nečiji mač i da preko nas padaju tuđe glave. Rukometni klub Radnički nikome ništa ne otima, sami smo se kao jedna sportska porodica izborili da budemo tu gde jesmo, vrlo transparentno i pošteno. Na ovakve besmislice prinuđeni smo da odgovaramo upravo zbog znoja igrača koji je proliven, da bi se došlo do rezultata, uz svesrdnu podršku grada Kragujevca”, zaključeno je u saopštenju RK Radnički.

Nema komentara

Odgovorite