Remi rukometašica Radničkog

- -
0

Rukometašice Radničkog 1964 su u okviru 11. kola super B lige za žene remizirale pred svojom publikom protiv ekipe Napredak 12 rezultatom 23:23 (11:12).

I pre početka utakmice se znalo da je Napredak čvrsta i iskusna ekipa, čiji položaj na tabeli ne odražava pravo stanje stvari. Krenule su domaće igračice agresivno i u 6. minutu golom Marije Todorović povele 3:1, no Kruševljanke su odreagovale i ubrzo dolaze u rezultatski egal, a u 18. minutu prelaze u vođstvo od 3 gola prednosti (5:8). Upornom igrom Kragujevčanke uspevaju da smanje prednost i na odmor odlaze sa podnošljivih minus jedan (11:12).

Početak drugog dela je pripao igračicama Napretka koje već u 36. minutu vode 4 razlike (12:16). Četa Rodoljuba Kurandića se nije predavala, konstantno smanjujući razultat i sa 3 vezana gola kapitena Tijane Petrović sa desnog krila u 47. minutu prelaze u vođstvo (19:18). Hrabrom i agresivnom igrom domaćin dolazi do velika 3 gola razlike (23:20) golom Jasmine Kolak. Gostujuće igračice kreću na sve ili ništa i u igri 7 na 6 smanjuju na gol razlike (23:22). Prava drama nastaje u poslednjem minutu utakmice kada Kragujevčanke ostaju bez 3 isključene igračice, a iskorišćenim sedmercem Jelene Knežević u poslednjoj sekundi utakmice Napredak spretno i srećno dolazi do boda 23:23, uz napomenu da je Kragujevčankama i fortuna okrenula leđa, pošto su sedam puta pogodile okvir gola.

Sve igračice Radničkog su pokazale frenetičnu borbenost, počev od najiskusnije rekovalescentkinje Jasmine Kolak.

U redovima Radničkog najefikasnije su bile Jasmina Kolak i Tijana Petrović sa po 6 pogodaka, dok se kod gošći istakla Jelena Knežević sa 7 postignutih golova.

Ovim remijem Radnički je na karju jesenjeg dela takmičenja ostao na šestom mestu na tabeli sa 10 osvojenih bodova.

Nema komentara

Odgovorite