Radnički u derbiju za prvo mesto, Šumadija dočekuje Smederevo

- -
0

U derbiju prolećnog dela Srpske lige „Zapad“, fudbaleri Radničkog 1923 dočekuju ekipu Budućnost Krušika iz Valjeva, sa kojom su na deobi prvog mesta, sutra od 16 časova, na stadionu „Čika Dača“, dok će Šumadija 1903 u isto vreme na Bubnju ugostiti Smederevo.

Posle smene Vlade Čapljića, Radnički u ovaj meč ulazi sa novim trenerom, Slavišom Kovačevićem.

– Danas je treći dan od kako sam u redovima Radničkog 1923 i mogu reći da sam pod pozitivnim utiskom. Do sada smo odradili dva treninga i zadovoljan sam onim što sam video – imamo potreban kvalitet, spremni smo i jedva čekamo sutrašnju utakmicu. Ekipa je mlada, motivisana i ima ogromnu želju da na sutrašnjem susretu, koji je jako bitan i možda u određenom smislu odlučujući, prikaže najbolje izdanje i obraduje mnogobrojne navijače i ljubitelje Radničkog – rekao je Kovačević.

Utakmica ovih rivala u Valjevu završena je bez pobednika (1:1), pa će ovaj duel imati i veliku važnost zbog međusobnog skora, u slučaju eventualne deobe prvog mesta na kraju šampionata.

– Ekipa iz Valjeva vođena je odličnim trenerom i mojim prijateljem, Dejanom Nikolićem. U svojim redovima ima kvalitetne pojedince, a kao tim drže se čvrsto i jedinstveno. Pravi pristup protiv takve ekipe jeste borbena i hrabra igra, bez posustajanja i popuštanja – smatra Kovačević.

Sa druge strane, Šumadija je odličnim igrama u prolećnom delu odradila veliki posao u borbi za opstanak, ali još uvek ga nije obezbedila, pa nema sumnje da će maksimalno motivisano ući i u duel sa petoplasiranim Smederevom, koje joj beži samo tri boda.

Nema komentara

Odgovorite