Radnički raskinuo saradnju sa Markovićem

- -
0

kk radnicki partizan markovicKošarkaški klub Radnički objavio je danas da je raskinuo saradnju sa australijskim plejmejkerom Stivenom Markovićem, znatno pre isteka ugovorenog perioda, a kao glavni povod za to naveo njegovo odbijanje da se vrati u igru nakon tajm-auta, u susretu sa Partizanom, u sedmom kolu Superlige Srbije.

Uprava kragujevačkog kluba ovakav potez smatra najgrubljim vidom kršenja radnih obaveza. Zahvaljujući odgovornosti svih ostalih igrača koji su bili na raspolaganju treneru Nikoliću, to nije za posledicu imalo poraz od aktuelnog prvaka, što bi dramatično ugrozilo klupske ambicije – plasman u srpski plej-of. Marković je ovim neshvatljivim odbijanjem ispoljio nepoštovanje, pre svega, prema svojim saigračima, sa kojima je delio i prijatne i teške trenutke sve vreme od kada je nosio dres ovog kluba.

Grb Radničkog je iznad svakog pojedinca, pa ovakav stepen ugrožavanja interesa kluba jednostavno više nije bilo moguće tolerisati. Iako raskid saradnje sa Markovićem, uz povredu Ćapina, može da stvori sliku o desetkovanju sastava na poziciji organizatora igre, Radnički ne želi da bude talac bilo čijih nejasnih pobuda, makar to bio i igrač koji je dve sezone čekan da se doslovce u poslednji čas pridruži pripremama – kaže se u saopštenju Košarkaškog kluba Radnički.

Marković je i prošle sezone nosio dres kragujevačkog tima, a u ovoj je odigrao 25 utakmica u ABA ligi, provodeći na terenu prosečno 20 minuta, uz 5,4 poena i 3,5 asistencija, za indeks 6,2. U Superligi Srbije, za prosečno 22 minuta beležio je 6 poena, 4 asistencije i 2,9 skokova, uz indeks 6,6.

Slične vesti

Nema komentara

Odgovorite