Radnički gostuje Primorju u humanitarnom vaterpolo spektaklu

- -
0

Vaterpolisti Radničkog sastaće se sutra od 19 časova sa Primorjem, u Rijeci, u humanitarnom meču, od kojeg sav prihod ide Odeljenju hemato-onkologije Dečje bolnice „Kantrida“.

Kragujevčani su u ovaj hrvatski grad na obali Jadranskog mora stigli u četvrtak i već su odradili dva sparing treninga sa domaćim timom, a povodom sutrašnjeg zvaničnog meča, danas je u pres sali jednog od najlepših bazena u Evropi, „Kantrida“, održana konferencija za medije, kojoj su prisustvovali treneri ekipa, Ivan Asić i Dejan Udovičić, kao i vaterpolisti Ivan Buljubašić i Damir Burić.

– Sastajemo se sa vrhunskim timom koji je sastavljen od nekih od trenutno najboljih vaterpolista sveta. O tome smo se uverili i na treninzima koje smo odradili sa njima i smatram da ovi mečevi mogu biti od koristi obema ekipama. Nadam se da ćemo proširiti saradnju i da ćemo se ubuduće sastajati i u takmičarskim utakmicama. Pozvao bih sve ljubitelje vaterpola da dođu u što većem broju, prvenstveno zbog humanitarnog karaktera ovog meča, a potom i zbog pravog spektakla koji nas očekuje – rekao je Asić.

Vaterpolisti Radničkog stigli su u Rijeku u četvrtak i već su odradili tri treninga sa Primorjem.

– Pre svega, želim da se zahvalim domaćem timu na izuzetno lepom dočeku. Ovakvi treninzi i utakmice su odlična prilka da se još bolje uigramo i da se pripremimo za duel sa Zvezdom. Iako smo jedan od najmlađih klubova, postavili smo temelje za budućnost i dobro je što smo već u ovoj sezoni zacrtali velike ciljeve – kaže Udovičić.

Hrvatski reprezentativac, Damir Burić igračku afirmaciju stekao je upravo u Primorju, a sada će na bazenu na kojem je proveo sedam godina igrati protiv bivšeg tima, pod kapicom Radničkog.

– Mislim da je Primorje uz dubrovački Jug najjači protivnik sa kojim smo mogli da se sastanemo, a u ovom trenutku su nam potrebni upravo takvi sparing partneri, jer je ekipa stvorena pre dva meseca i svi su novi. Utakmica nema neki rezultatski značaj. Najbitnije je kako ćemo odigrati i da vidimo gde smo u ovom trenutku. Nadam se da će bazen biti ispunjen do poslednjeg mesta i da će se sakupiti novac za Dečju bolnicu – kazao je Burić.

Oba tima su neporažena u dosadašnjem toku sezone, u kojem su naspram sebe imala nekoliko veoma jakih protivnika. Primorje je pre desetak dana savladalo ekipu Juga u finalu Kupa Hrvatske, pa će ovaj meč biti i prilika da se sa domaćim navijačima proslavi novi trofej, a najavljen je i dolazak generacija 1979 i 1995, koje su takođe bile osvajači Kupa.

Svi učesnici konferencije bili su složni u zaključku da će ova utakmica okupiti najviše vrhunskih igrača u ovoj sezoni, više čak i od finala Lige šampiona koje se igra sledeće godine, i da nas očekuje pravi vaterpolo spektakl.

Nema komentara

Odgovorite