Radnički 1923: Spremamo krivične prijave

- -
0

Povodom teksta objavljenog u izdanju „Večernjih novosti“ od 5. novembra, na strani 45. pod naslovom „Lekić: Vasiljević oštetio Radnički“ novinara sa inicijalima S.I. Upravni odbor FK Radnički 1923 izdao je saopštenje, koje prenosimo u celosti.

„Rukovodstvo je rešeno da javnosti prikaže istinitu sliku i stanje kako se ne bi rezultati ostvareni na zelenom polju stavili u drugi plan i nipodaštavali od strane nemoralnih lica i očajanika, nesumnjivo loših ljudskih osobina. Jedan od bitnih ciljeva ovog saopštenja je sprečavanje da se više puta ponovljena laž od strane, narodski račeno ,,malih ljudi i vaćaroša“ transformiše u istinu.

U samom upoznavanju javnosti bitno je napomenuti da se želi zaštititi ugled kluba, koji postoji gotovo 90 godina, pojedinci unutar kluba koji savesno i časno, za razliku od drugih koji blate klub i nemaju u svom rečniku termine savesno i časno, obavljaju zadatke od interesa za klub i sprečavaju gavrane da ne kažemo lešinare, koji u odelima tzv. biznismena žele da ga poharaju kao i prethodne u kojima su bili. Svima se daje na znanje da je klub gradski, pripada građanima grada Kragujevca a ne pojedincima i dok je ove svesti kod naroda iz grada Kragujevca tako će i biti. Skupština grada Kragujevca je najveći finansijer, duži niz godina, našeg kluba, obezebeđuje korišćenje gradskog stadiona i prevoz svih selekcija širom Srbije, svakog meseca uplaćuje više milona dinara na tekući račun kluba za takmičenje. Na osnovu toga je i najodgovornija za dešavanja u klubu i oko kluba, pa Gradska uprava, koju su građani Kragujevca izglasali, vrši redovne mesečne kontrole svih finansijskih i ostalih tokova u klubu. Napominjemo da proveru pored predstavnika iz Skupština grada Kragujevca, vrše i predstavnici ostalih institucija. Pa zato javnost treba da zna da kvazi biznismeni, jesu donirali novac klubu ali su ti iznosi mali u odnosu na realne mesečne troškove kluba i zato ako je neko hteo da sprovede dečačke snove sa vašara, da za dinar ponese kući gumenu patku sa ringišpila, vrednu sto dinara, zaslužio je jedan iz matematike i morala. Napominjemo da g.D.Lekić uredno putem svojih advokata potražuje sve što je ikada donirao klubu i potrvđuje gore navedene teze jer mu je očekivana dobit izmakla prilikom tranfsfera F.Kostića. Šteta bi po klub bila da je g.D.Lekić realizovao do kraja svoje namere u vezi transfera F.Kostića i ostalih planova.

Drugi put javnosti na znanje, zbog toga što su vodili klub tako da kada su došli na čelo kluba jula 2009. godine klub nije imao jedan dinar dugovanja, a 31. marta dug je više desetina milona dinara, pa je Gradska uprava povratila stvari u svoje ruke na Skupštini kluba 5. aprila 2012. Dokle su hteli da vode klub, do višemilionskog duga u evrima a da pritom stvore lični profit prilikom svih transfera naših igrača!? Pored tolikog eksternog duga prema poveriocima, čija potraživanja trenutno izmiruje klub, firma LMP (Lekić, Marić i Pavlović) po trojnom ugovoru o suinvestiranju, na dan 31. mart 2012. duguje uplatu na račun kluba od gotovo 30 milona dinara. Gore pomenuta Skupštini kluba od 5. aprila, koju pojedinci nazivaju ,,prevratnička“ je legalna i legitimna jer su na istoj učešće uzeli i pojedinci koji je osporavaju, dali joj legitimitet, glasali za i protiv, prihvatili mesta u novom Upravnom odboru (učestvovali na sednici UO od 7. aprila 2012.) na čelu sa Veroljubom Stevanovićem, ali kada su videli da ne mogu po starom, spremili drvlje i kamenje da je blate.

Treći put da javnost zna, što se tiče novca od transfera igrača Kostića, tu je priča najjasnija bez obzira što „Večerenje novosti“ po drugi put stavljaju kao udarnu vest da je Nebojša Vasiljević oštetio klub za 550.000 evra (prvi put sasvim slučajno pred izbore maja 2012.). Dobro je što pojedinci nisu više u našem klubu jer njihova fudbalska, pravna i finansijska nepismenost može samo da nanese štetu, kako narod kaže „što jedna budala može da upropasti, sto pametnih ne može da popravi“. Nakon ucena, pretnji da se potpiše doživotni ugovor od 20% između Filipa Kostića i pojedinaca iz tadašnjeg Upravnog odbora, odbijanje mladog igrača da bude njihova „zlatna koka“, reaguje ostatak Upravnog odbora i grad Kragujevac. Šira javnost treba da zna, ono što negativici i neznalice ne znaju, nijedan transfer nije moguć više ako ugovor između klubova ima pravne i finansijske neistine, pa stoga nije moguće da FK“Gronigen“ – Holandija plaća neto 1.250.000 evra, a FK „Radnički 1923“ prikazuje 700.000 evra, odnosno kako se kaže u „naručenim“ tekstovima „neko sklanja“ 550.000. Gospodo, narode, da nešto nije ispravno u ovom transferu, još 15. jula 2012. UEFA ga ne bi odobrila.

Po drugi put i opet gle čuda sasvim slučajno u vreme najžešćih sukoba između Gradske uprave grada Kragujevca i pojedinaca pripadnika MUP-a Srbije, tačnije PU Kragujevac opet iste „Večernje novosti“, opet isti tekst i opet isti nalogodovaci. Više nego očigledno ko stvara i putem koga javno mišljenje u Srbiji. Javnost treba da zna, po četvrti put, da je istina u gradu i klubu, i argumentovano iznosimo da su protekli događaji izveli klub na pravi put, a pojedince prikazali u pravom svetlu je i činjenica da ono što potražuju, dopisom od 8. aprila 2012. kao nadoknadu za donirani i investirani novac su ugovori sa mladom grupom kragujevačkih dečaka fudbalski poniklim u našem klubu još pre više od osam godina, što znači da njihovo znanje upravljanja fudbalskim klubom je ravno NULI. Gotovo tri godine vodili su klub, doveli preko 100 igrača i na kraju bi da iz naše kuće uzimaju šta je vredno, tu je dara prevršila meru.

Da u lošim stvarima ima i dobrih pokazuje se i sada jer je stvorena mogućnost da se ispravi greška od maja 2012. kada klub i Nebojša Vasiljević nisu tužili „Večernje novosti“ i g. D.Lekića, jer je ovo po ko zna koji put da pomenuta persona iznosi kroz medije neistinu i blati klub i g. Nebojšu Vasiljevića. Ali kako su se ponovila vređanja i klevete stvorena je situacija da se svi učesnici iznošenja neistina izvedu pred lice pravde pa i da odgovore na pojedine stavke iz svojih dopisa upućenih klubu zbog kojih su konačno i proterani iz kluba i grada a smatramo da ima i elemenata krivičnih dela pa će biti podnete krivične prijave. Za razliku od g. D. Lekića koji sa pojedincima stvara lažnu sliku i insinuacijama uznemiruje javnost i šteti ugledu kluba, mi posedujemo i pisanu i audio dokumentaciju o njihovim delima, pokušajima i zlim namerama.

Iskreno žalimo što je javnost uznemirena događajima iz našeg kluba ali istina nema cenu pa je ovakvo detaljno saopštenje bilo neminovno. U nadi da će sportska i šira javnost prepoznati maskirane biznismene i zatvoriti im svoja vrata, stojimo na raspolaganju za još podataka i objašnjenja. Ovim tekstom slučaj nije zatvoren već naprotiv otvoren pa pored teksta-replike koji će biti upućen na adresu „Večernjih novosti“ slede i krivične prijave.“

Nema komentara

Odgovorite