Prvi turnir u ženskom američkom fudbalu u Kragujevcu

- -
0

Klub američkog fudbala Wild Cats Kragujevac organizuje turnir koji će se odigrati u nedelju, 2. decembra. Na turniru će učešće uzeti ekipe iz Kraljeva, Beograda, Kikinde i Kragujevca. Turnir će početi u 14 časova u Hali Park, a ulaz je besplatan.

Na prvom zvaničnom turniru koji je odigran u Novom Sadu, Divlje mačke su osvojile prvo mesto i tako se upisale u istoriju ženskog američkog fudbala na ovim prostorima. Povodom turnira u Kragujevcu popričali smo sa devojkama o njihovim očekivanjima i utiscima o turniru.

Naše sagovornice, Hristina Milosavljević i Jovana Tomašević, složile su se da od protivničkih ekipa na turniru očekuju fer igru i dobro druženje.

– Od protivničkih ekipa očekujemo pre svega fer igru i sportski duh, ali i da pokažu veliku borbenost i da zajedničkim snagama pružimo publici kvalitetnu igru i približimo im ovaj ovaj sport i predstavimo ga na najbolji način.

Jovana nam je otkrila i to koliko su se spremale i kolika je motivacija pred ovakav turnir.

– Treniramo naporno i devojke same insistiraju na treniziima čak i kada utakmice nemamo u planu. S obzirom da se ovaj spot kreće u okviru amaterizma i da u Srbiji nema mnogo ekipa, svaka prilika da odigramo utakmicu je dobar motiv za još nepornije treniranje. Motivacija je veća samom činjenicom da se igra u našem gradu, pred našom publikom i želimo da se pokažemo u najboljem svetlu i pružimo publici uživanje u ženskoj verziji ovog sporta i naravno da opravdamo očekivanja obzirom da smo osvojile prvi zvaničan turnir.

Nakon turnira u Novom Sadu, devojke su veoma nestrpljive kada su u pitanju novi izazovi. Na osvojeno prvo mesto osvrnula se i Hristina.

– Posle osvojenog turnira u Novom Sadu dobili smo još vecu volju i želju za daljim napredovanjem i treniranjem. Atmosfera na treningu je odlična, trudimo se da obučimo nove devojke koje su počele da treniraju i da se samim tim spremimo za predstojeći turnir – ističe Hristina.

 Veliki napor smo ulagale da postanemo najbolji tim i naravno da imamo želju da to i ostanemo. Nakon osvajanja tog turnira entuzijazam devojaka je postao veći, kao i ljubav prema ovom sportu. Došlo je dosta novih devojaka koje su se priključile našoj ekipi i ceo tim im pruža podršku u što bržem napredovanju kako bismo zajedno ostale najbolje u Srbiji – dodaje Jovana.

Na kraju ovog kraćeg intervjua, pitali smo devojke šta očekuju na turniru i šta žele da poruče publici.

– Nadam se da će u nedelju Hala Park biti puna, a mi obećavamo kvalitetnu igru i dobru zabavu. Nadam se da  će ovaj turnir Kragujevčani ispratiti u što većem broju – poručuje Jovana.

Publici se obratila i Hristina koja dodaje.

– Ovim putem bismo pozvale publiku da nas podrži, a mi ćemo dati sve od sebe da opravdamo njihov dolazak tako što ćemo izaći na teren i igrati svim srcem za Kragujevac.

Ovim putem vas pozivamo da nam se pridružite na turniru i da podržite ove mlade devojke koje su veoma uspeđno započele bavljenje ovim sportom.

Slične vesti

Nema komentara

Odgovorite