Priređen prijem za bejzbol trenere iz Teksasa

- -
0

Za profesionalne bejzbol trenere iz Sjedinjenih američkih država, Teksasa, Milera Volni Skanlana, Rona Fimstera i njihove saradnike koji su proteklog vikenda održali Bejzbol kamp za mlade Kragujevčane i njihove domaćine, bivšeg trenera i jednog od osnivača “Divljih veprova” DŽejmsa Skivalija i aktuelnog trenera i predsednika kluba Miljana Đurovića, predsednik Skupštine grada Miroslav Petrašinović i pomoćnik gradonačelnika za sport Nikola Urošević organizovali su prijem.

“Kragujevac je grad koji neguje američki fudbal, tradicionalni američki sport što potvrđuje uspešno funkcionisanje i zapaženi rezultati Divljih veprova. Poznato je da smo kao nacija veoma uspešni u košarci, ponosni smo i na naš tim u američkom fudbalu, a nadamo se da ćemo uz podršku i iskustvo najboljih na svetu u bejzbolu, i u tom sportu postići uspeh. Imamo privilegiju da naši treneri uče od najboljih i da svoja znanja i iskustva prenesu na mlade koji žele da se bave ovim sportom”, rekao je na prijemu Petrašinović.

Govoreći o politici grada kada je sport u pitanju, Nikola Urošević pomoćnik gradonačelnika je istakao da je u interesu kako podrška profesionalnim klubovima tako i razvoj novih sportova.

“Raspolažemo dobrom infrastrukturom i terenima na kojima ragbi klub može da održava svoje treninge i utakmice, ali nastojimo da obezbedimo još bolje uslove, jer je interes da razvijanjem različitih sportova naše mlade okrenemo zdravim stilovima života”, rekao je Urošević.

Prema rečima predsednika kluba Miljana Đurovića, Bejzbol kamp Kragujevac 2019 je nastavak višegodišnje saradnje američkih trenera i kluba Wild Boars i danas je već tradicija da se najmanje jednom godišnje u letnjem periodu održi radi usavršavanja igrača i trenera. Kragujevačkim mladim sportistima na terenu Divljih veprova profesionalni treneri u okviru kampa održali su treninge kakvi se rade i u Americi.

“Očigledan je napredak mladih koji treniraju ovde bejzbol i očigledni su njihovi talenti, spretnost i veštine a od velikog značaja je što sa njima rade profesionalni treneri koji ih uče pravilima i pravim koracima. To obećava siguran napredak i uspeh”, rekao je Miler Volni Skanlan, bejzbol trener iz Teksasa.

Nema komentara

Odgovorite