Pojužina: Prijala mi je podrška iz kluba

- -
0

Golman kragujevačkog super B ligaša Jelena Pojužina (18) je nedavno sa juniorskom reprezentacijom Srbije osvojila prvo mesto i zlatnu medalju na prvenstvu Evrope B divizije koje je održano u Bugarskoj Varni i tako opravdala poverenje selektora, kao i podršku koju uživa u matičnom klubu.

„Ova medalja i iskustvo koje sam stekla je ogroman iskorak u mojoj karijeri i mnogo mi znači, obzirom da nikad nisam učestvovala na ovako velikom takmimčenju. Prva želja, koja mi se i ostvarila, je da uopšte budem član nacionalne selekcije, a osvajanje prvog mesta je dodatni motiv da što više, jače i kvalitetnije treniram i radim i da pokažem i dokažem da poziv u reprezentaciju nije plod sličajnosti“, kaže Pojužina.

Tokom čitavog prvenstva, kako ističe, posebno joj je prijala pordška saigračica iz matičnog kluba.

„Ogromna podrška drugarica iz kluba mi je enormno značila,bile su svaki dan tu za mene i uz mene. Smatram da sam im dala dobar primer da radom, trudom i zalaganjem mogu i one doći do reprezentativnog dresa, osvojiti neko odličje i slušati himnu na postolju“, zaključuje igračica Radničkog.

Jelena je počela da trenira rukomet sa 10 godina u rodnom Svilajncu, a prethodno se bavila ritmičkom gimnastikom. Članica Radničkog je od 2017. godine.

„Kao i svakom mladom sportisti, cilj mi je da zaigram i za seniorsku reprezentaciju Srbije. Moj životni moto je – ko hoće, taj i može. Trudiću se da napredujem i da opravdam ukazano poverenje prvenstveno stručnog štaba Radničkog, kao i rukovodstva reprezentacije“, smatra Pojužina.

Nema komentara

Odgovorite