Plivači Radničkog blistali i u drugom kolu Letnjeg prvenstva

- -
8

Posle uspešnog starta u prvom kolu Letnjeg prvenstva Plivačkog saveza centralne Srbije, plivači Radničkog imali su sjajan nastup i u drugom kolu, održanom u Kruševcu, gde su osvojili drugo mesto, sa ukupno 30 medalja (14 zlatnih, 11 srebrnih i 5 bronzanih).

Ponovo je blistala Ksenija Jovanović, koja je osvojila tri zlatne medalje u svojoj kategoriji, što je bilo dovoljno i za dva zlata i jedno srebro u apsolutnoj konkurenciji – zlato na 200 delfin (zlato u apsolutnoj), 800 slobodno (zlato u apsolutnoj) i 100 leđno (srebro u apsolutnoj). Odličan je bio i Lazar Karić – zlato na 100 slobodno, 100 leđno (srebro u apsolutnoj) i 200 mešovito (srebro u apsolutnoj), kao i Sara Marković – zlato na 100 slobodno (bronza u apsolutnoj) i 800 slobodno (srebro u apsolutnoj) i srebro na 100 leđno.

Medalje za Radnički osvojili su još:
Milica Čanić zlato na 50 prsno i 200 delfin i srebro na 800 slobodno
Omladinke zlato na 4×50 slobodno
Ženska štafeta zlato 4×50 slobodno
Nikola Jović srebro na 800 slobodno i 100 leđno
Nikola Milosavljević srebro na 50 prsno, 200 delfin (bronza u apsolutnoj) i 200 mešovito
Ilija Stevanović bronza na 50 prsno
Monika Jovanović bronza na 200 mešovito

Plivači Pirata bili su sedmi, sa 14 medalja (5 zlatnih, 6 srebrnih i 3 bronzane). Najuspešnije bile su Anja Veljić i Anja Stević sa po dve zlatne i jednom srebrnom medaljom. Veljićeva je bila prva na 100 slobodno i 200 mešovito i druga na 100 leđno, dok je Stevićeva pobedila u trkama na 50 prsno i 200 delfin, a srebrom se okitila na 200 mešovito.

Do pobedničkog postolja stigli su i sledeći takmičari Pirata:
Mlađe pionirke zlato na 4×50 slobodno
Mihajlo Milojević srebro na 100 slobodno
Đurđa Tošić srebro na 100 slobodno
Nikolija Popović srebro na 100 slobodno
Pionirke srebro na 4×50 slobodno
David Tucaković bronza na 200 mešovito
Pioniri bronza na 4×50 slobodno
Mlađi pioniri bronza na 4×50 slobodno

Delfin je bio 10. sa šest medalja (2 zlatne, jednom srebrnom i tri bronzane):
Ljubica Kovačević zlato na 800 slobodno i srebro na 100 slobodno
Omladinke zlato na 4×50 slobodno
Sofija Jolović bronza na 100 i 800 slobodno
Aleksandra Ilić bronza na 800 slobodno

Jedinu medalju za Plivački klub Foka osvojio je Dimitrije Petrušić, drugoplasirani na 200 delfin.

Treće kolo na programu je 22. juna, u Kragujevcu, u organizaciji Plivačkog kluba Radnički.

8 Komentara

  1. Svaka cast plivacima radnickog,.zaista su pokazali da su najbolji!!!
    Puno uspeha njima i nijhovim trenerima u daljem radu!

  2. Ma sta pokazali, kakve uslove imaju (u odnosu na klubove iz drugih gradova), trebali bi da uvek osvajaju prvo mesto i to da budu 3 puta bolji od drugoplasirannog.

  3. Stvarno, imaju po 500 dece, a donesu 30 medalja, i to u sportu u kome se u danu podeli 2000 medalja, i dodju ovde i pricaju o nekom uspehu. Njihov jedini uspeh je broj clanarina i nista drugo. Ja im za to cestitam.

  4. Koliko mali covek treba da budes da omalovazavas trud i svakodnevno zalaganje i odricanje ovih mladih kragujevackih plivaca (nije bitno iz kog su kluba) i njihovih trenera. Cavic jeste veliki plivac, ali kao i ti i ja nije veliki covek. Cak je manji i od mene i tebe. Govorim iz licnog iskustva.

  5. Cestitam plivacima PK Radnicki na osvojenim medaljama,ali me interesuje dali u vasoj arhivi postoji jos neka slika plivaca koji osvajaju medalje za ovaj klub.Svaki clanak ista slika i nisu pomenuti svi osvajaci medalja.

  6. Sve pohvale za uspeh plivača sva četiri kluba.Bez obzira što se na pojedinim takmičenjima podele i po dve hiljade medalja nijedna se ne dobija na poklon bez predhodnog mukotrpnog zalaganja na treninzima a naročito na samom takmičenju.Zato,zbog same dece,manite se tih zajedljivih komentara i pustite ih da uživaju u svom uspehu koji su zaslužili.Pozdravljam sve koji podržavaju decu pozitivnim komentarima jer od takvih ljudi treba da uče kakvi da postanu.

Odgovorite