Pirat drugi na Međunarodnom mitingu u Jagodini

- -
4

pk piratPlivači Pirata osvojili su drugo mesto u konkurenciji 34 kluba iz Kenije, Rumunije, Bugarske, Bosne i Hercegovine i Srbije, na 10. Međunarodnom plivačkom mitingu „Aqua 235 CUP“, održanom juče u Jagodini.

Kragujevčanima je zamalo izmakao šampionski pehar, pošto su osvojili 582 boda, samo pet manje od Niša 2005, dok je treće bilo Kraljevo sa 559.

Pirati su osvojili i 12 medalja, tri zlatne, četiri srebrne i pet bronzanih:
Luka Mladenović zlato na 50 prsno i 50 delfin,
Ljubica Aleksandrović zlato na 50 leđno,
Ana Marković srebro na 50 delfin i 200 mešovito,
Aleksa Jeremić srebro na 50 prsno,
Lea Nenadić srebro na 50 prsno,
Mihajlo Jovanović bronza na 50 delfin,
Miloš Belić bronza na 200 mešovito,
Iva Mijailović bronza na 50 leđno,
Milica Simić bronza na 50 prsno i
Lenka Simić bronza na 50 prsno.

Radnički je zauzeo 21. mesto, sa 142 boda, a posebno su se istakli dvostruka pobednica (50 slobodno i 50 leđno) Sara Marković  i Ilija Stevanović srebrni na 50 slobodno.

Plivački klub Foka bio je 24. sa 112 bodova, ali bez osvojenih medalja.

4 Komentara

 1. Osvojili su pehar zato sto su bili najbrojniji,a medalje su odneli drugi.Poveli su i skolu pivanja samo da ih bude sto vise.Gde su ti Pirati kad je KOA,DRZAVNP PRVENSTVO DA SE TU POKAZU SA OSVOJENIM MEDALJAM? Na vaznijim takmicenjima ne smeju ni da se pojave:(

 2. Pirati ne biraju takmičenja, talenti moraju da se takmiče koliko god da ih ima, svakom detetu treba posvetiti pažnju i dati šansu, što koliko vidimo klub Pirat radi. Takmičenje je bilo otvoreno i ko je želeo mogao je da se prijavi.

  Što se tiče medalja sa državnih prvenstava, ima ih, trebalo bi da to znate kada navodite “svoje argumente” a koliko vidimo prema sadašnjem pogonu mladih plivača Prata tek će ih biti.

  Ono što je važno, Pirati su klub, primetili smo koji razmišlja i o budućnosti što se tiče plivanja tako da to zahteva mnogo više napora, strpljenja i organizacije kluba na duge staze.

  Mi razumemo trenutni bes i nervozu gore potpisanog gospodina i molimo da se sledeći put pripremi barem sa argumentima ako želi da na ovaj način kritikuje.

  Nama etika ne dozvoljava da okarakterišemo ovaj komentar narodskim i gradskim jezikom.

  Čestitamo svim kragujevačkim mališanima koji su učestvovali na takmičenju !

  • Da li svima dajete podjednake sanse to je pod znakom?,nisam rekao nigde da nema medalja sa drzavnih prvenstva,znam da ih Mihajlo osvaja,ali gde su ostali tu.Kao klub postojite bar 5.godina ,to uopste nije mali period,da niste imali nijednog talenta od pocetka Vi bie ga napravili,jer u svkom sportu samo 10% igra ulogu talenat, sve ostalo je rad.
   Doktore, dovoljan je argumenat da je pehar osvojen za masovnost,a statistika medalja pokazuje ko je najbolji!!!

 3. Što se tiče masovnosti i kvaliteta, Pirati sigurno imaju izbalansiran odnos ili čak više je na strani kvaliteta.
  Jedan podatak smo izostavili, na poslednje takmičenje u Jagodini plivački klub Pirat je nastupio bez 15 najboljih plivača što je odlična potvrda o odnosu tzv.”masovnosti i kvaliteta”.

Odgovorite