PEK „Gora“ vicešampion Srbije u planinskom trčanju

- -
0

Planinarsko-ekološki klub „Gora“ iz Kragujevca, osvojio je titulu vicešampiona države u Treking ligi Srbije, u organizaciji Planinarskog saveza Srbije, nastavivši tako uspehe nakon naslova šampiona iz 2016. godine. Reč je o planinskom trčanju na kratke, srednje i duge staze tokom kojeg takmičari moraju određene deonice da pređu u zadatom vremenu.

U okviru ovogodišnjeg takmičenja Treking liga Srbije ukupno je organizovano devet kola, i to na prostorima Šida, Bešnjaje kod Kragujevca, Subotičke peščare, Malinika, Jastrepca, Kosjerića, Sokobanje, Rajca i Grze. U svakom od održanih kola, takmičarima su na raspolaganju bile po tri staze: kratka (10-15km), srednja (20-26) i najduža (30-42), a bodovalo se na osnovu dužine pređene staze, uspona i plasmana na trci.

„Gora“ je zauzela drugo mesto sa ukupno 3566 bodova, iza beogradskog „Balkana“ na prvom i ispred PK „Ozren“ iz Sokobanje na trećem mestu.

Pored titule ekipnog viceprvaka, članica „Gore“, Ivana Cenerić, postala je šampion u konkurenciji žena, dok je Snežana Đurić, u poslednjem kolu pobedila na srednjoj stazi. To je njena sedma medalja od ukupno sedam učešća u ovogodišnjoj Treking ligi, a ukupno 25. medalja tima.

Zvanična dodela pehara i individualnih priznanja je planirana za početak decembra na Sajmu sporta u Beogradu.

Četvrta sezona najmasovnijeg i najpopularnijeg takmičenja Planinarskog saveza Srbije počinje krajem marta.

Nema komentara

Odgovorite