Otvorena Plivačka akademija Milorada Čavića

- -
1

Otvorena Plivačka akademija Milorada ČavićaNaš najbolji plivač svih vremena, Milorad Čavić, danas je svečano otvorio Plivačku akademiju u zatvorenom bazenu sportskog centra „Park“.

Čavić je na konferenciji za medije rekao da će učiniti sve da ogromno iskustvo prenese budućim asovima, kao i da ovoj ideji razmišlja još od 2000. godine, ali su se sada stvorili povoljni uslovi.

– Rodio sam se i odrastao u Južnoj Kaliforniji, pa sam u Srbiju došao sa drugačijim iskustvom i filizofijom plivanja. Uslovi na koje sam ovde naišao nisu ni približni uslovima na zapadu, ali sam ovde našao blago koje oni nemaju. Verujem da nisu metode treniga, već kultura i ljubav prema sportu omogućile Srbiji da ima veliki broj elitnih sportista u svetu. Akademija je pravo mesto za sve koji žele da poboljšaju rekrativne veštine u vodi ili izoštre svoje veštine do elitnog nivoa plivanja – rekao je Čavić.

Gadonačelnik Kragujevca, Veroljub Stevanović istakao je da je ovo veliki trenutak za kragujevački sport i da je reč o dugoročnoj saradnji, koja pomaže Čaviću da razvije viziju u kojoj bi Srbija za 10 i više godina postala plivačka sila.

Otvorena Plivačka akademija Milorada Čavića2

– Jedan od naših najvećih sportista svih vremena, đak američke škole i veliki rekoreder je u Kragujevcu kako bi svoje iskustvo preneo ne samo našoj deci, već i trenerima koji će to iskustvo prenositi polaznicima – smatra Stevanović. – Otvaranjem ove Akademije ostvarujemo naše zamisli i vrlo brzo ćemo imati prve rezultate, a to su deca koja će naučiti da plivaju, talentovana deca koja će trenirati na drugačiji način, a postignuti rezultati promovisaće ne samo njih same, već i grad Kragujevac.

Otvorena Plivačka akademija Milorada Čavića3
Otvorena Plivačka akademija Milorada Čavića4

1 komentar

Odgovorite