Otvorena kuglana SC „Mladost“, besplatno do 10. januara

- -
0

kuglana (2)Član Gradskog veća za investicije i razvoj, Nebojša Vasiljević, danas je svečano otvorio kuglanu, u suterenu Druge kragujevačke gimnazije, inače objekat površine 700 metara kvadratih sa četiri kuglaške staze koji je u vlasništvu SC „Mladost“.

Direktor ovog javnog preduzeća, Miroljub Novaković, pozdravljajući prisutne goste i sportiste, rekao je da je uz pomoć Grada Kragujevca ova investicija, vredna deset miliona dinara, završena u najkraćem mogućem roku.

– Broj sportskih objekata u našem gradu se povećava iz godine u godinu zahvaljujući lokalnoj samoupravi i gradonačelniku Veroljubu Stevanoviću, tako da danas sa sigurnošću mogu da kažem da Kragujevac, posle Beograda, ima najrazvijeniju sportsku infrastrukturu. SC „Mladost“ će i sa ovom kuglanom nastaviti da bude servis ne samo vrhunskih sportista već i svih građana Kragujevca. Zbog toga, od danas pa do 10. januara, SC „Mladost“ će svim ljubiteljima kuglanja omogućiti besplatan boravak u ovom savremenom sportskom objektu – rekao je Novaković.

Otvaranju kuglane u Kragujevcu prisustvovala je kompletna seniorska reprezentacija Srbije u kuglanju, koja je od osamostaljenja Srbije 2006. godine dva puta osvojila Svetsko prvenstvo i preko 60 medalja na Svetskim prvenstvima i kupovima.

U ime Kuglaškog saveza Srbije okupljenje je pozdravio predsednik Uroš Dragojlović, koji je i potpredsednik Svetske kuglaške federacije, i čestitao Gradu i SC „Mladost“ na izgradnji ovako savremene kuglane.

Član Gradskog veća, Nebojša Vasiljević rekao je da grad Kragujevac, korak po korak, iz godine u godinu gradi sportsku infrastrukturu u Kragujevcu i da će to činiti i u narednom periodu.

– Mi ćemo i u 2013.  godini nastaviti izgradnju sportske infrastrukture, kao što radimo i komunalnu infrastrukturu i sve prateće sadržaje. Ono što nam predstoji je završetak radova na streljani, i očekujem da taj posao završimo u naredna dva do tri meseca. SC „Mladost“ je razumeo potrebe grada, i ako nastave na ovaj način sa svojim radom uvek će moći da računaju na podršku lokalne samouprave. Nova kuglana će mnogo značiti kragujevačkim sportistima, ali i svim ostalim građanima – rekao je Vasiljević.

Pored osvećenja nove kuglane danas je u ovom prostoru odigrana i prva utakmica između reprezentacija Kragujevca i seniorske reprezentacije Srbije. Internacionalni sudija Dragi Stikovac tom prilikom poželeo je da kragujevačka kuglana uskoro bude međunarodno priznata i da se na ovom mestu ubuduće održavaju i međunarodna kuglaška takmičenja.

kuglana prva utakmica

Nema komentara

Odgovorite