Održan sedmi badminton kamp za devojčice

- -
0

Sedmi Međunarodni badminton kamp za devojčice do 15 godina, održan je od 6. do 11. avgusta u Kragujevcu.

Ovaj regionalni razvojni projekat Badminton Europe, realizovao je Badminton klub Rejvens KG, uz podršku Badminton saveza Srbije, Ministarstva omladine i sporta i Grada Kragujevca, pod okriljem Evropske badminton federacije (BEC)

Kamp je okupio 35 igračica iz 10 evropskih zemalja, a pored naših mladih reprezentativki tu su i najtalentovanije igračice i treneri iz Austrije, Mađarske, Rumunije, Makedonije, Slovačke, Hrvatske, Bugarske, Švedske i Danske.

Glavni trener Debi Linč iz Danske i njen prvi asistent Kenet Kjelerup, kroz intenzivne trening sesije prenele su bogato međunarodno iskustvo na mlade učesnice Girls kampa.

Srpski badminton na kampu predstavlja devet takmičarki, što je idealna priprema pred naionalni trening kamp na Karatašu i Balkansko prvenstvo koje igračice do 15 godina očekuje u Novom Sadu krajem meseca.

– Moramo istaći da ovim kampom pomeramo granice u svim aspektima organizacije i da u godini kada slavimo 15 godina igranja badmintona u Kragujevcu dostižemo ovaj nivo organizacije međunarodnih sportskih događaja. Uprkos tropskim vrućinama okupili smo u rekordan broj učesnica, koje su smeštene u najboljim hotelima u Kragujevcu i treniraju u najboljoj sali u regionu. Veoma smo srećni što sve okupljene igračice koriste priliku da napreduju i ostvare nove kontakte i prijateljstva. Verujemo da ovakvi projekti u saradnji sa BEC i BASS značajno doprinose razvoju badmintona u Srbiji i regionu, masovnosti u našem sportu i pozitivnoj slici koju iz Srbije šaljemo u svet – rekao je Andreja Todorović, menadžer projekta.

Nema komentara

Odgovorite