Odeljenje beogradske Akademije fudbala u Kragujevcu

- -
0

akademija fudbalaU cilju stvaranja uslova za obrazovanje stručnih kadrova u oblasti sporta, zamenik gradonačelnika, prof. dr Nebojša Zdravković, i generalni direktor Akademije fudbala Beograd, prof. dr Stefan Ilić, potpisali su danas Protokol o saradnji.

– S ozirom na to da je grad Kragujevac napravio veliki iskorak u oblasti sporta u poslednjih par godina, da imamo prvoligaše koji se bore za titulu u najvažnijim sportskim disciplinama, kao i dosta reprezentativaca, pa čak i učesnike Olimpijada, smatramo da će ovaj protokol o saradnji omogućiti svim mladim ljudima u Kragujevcu da dobiju kvalitetnu edukaciju odnosno steknu zvanja trenera fudbala ili diplomiranog menadžera u sportu. To je izuzetno važno da bi napravili dalje pomake u sportu, zato kao grad podržavamo tu inicijativu potpisivanjem ovog protokola, a u gradskom budžetu iznaći ćemo sredstva za dalju podršku sportskim klubovima u postizanju vrhunskih rezultata – rekao je Zdravković.

Za devet godina postojanja, na Visokoj školi strukovnih studija – Akademiji fudbala Beograd, diplomiralo je 382 studenta, od kojih je 82 trenera, a ostalo su menadžeri, među kojima je 31 devojka.

– Opredelili smo se za Kragujevac jer je tradicionalno grad sporta, izuzetno važan u više disciplina u ovom delu Srbije. Naša je želja da pomognemo u osposobljavanju stručnog kadra u Kragujevcu, obezbedimo kvalitetniji rad, što će za rezultat imati veće i bolje sportske rezultate. Akademija želi da iskorači, da dođe u Kragujevac, otvaranjem zasebnog odeljenja. Osim uslova za pohađanje nastave, planiramo da napravimo i trenažno metodski centar gde bi mogli u indirektnom kontaktu sa trenerima da poboljšamo njihovu stručnost, a i da po Zakonu o sportu organizujemo kurseve za niža trenerska zvanja: trener i operacioni trener – rekao je Ilić.

Nema komentara

Odgovorite