Niko nije uhapšen u „Jezeru“, policija utvrđuje identitet vinovnika incidenata

- -
0

kosarka tucaKada bi se sastavila kragujevačka jednačina “Huligani + nasilje + pirotehnika + prekinuta utakmica = 0 uhapšenih” ona bi bila tačna, jer niko nije priveden tokom ili posle incidenata zbog kojih je prekinuto finale Kupa Radivoja Koraća između košarkaša Partizana i Zvezde. Ali, hapšenja se očekuju, jer su svi incidenti snimljeni sa više policijskih kamera, pa je u toku obrada materijala i identifikovanje počinilaca.

U Policijskoj upravi za grad Kragujevac potvrđeno je da su jedine prijave podnete protiv dva navijača Crvene zvezde, i to zbog nečega što se desilo pre samog finala. Kod njih su pronađena pirotehnička sredstva i jedna teleskopska palica, zbog čega su podnete prekršajne prijave.

U samoj hali “Jezero” nije privedeno ni jedno lice, a na samim tribinama nije intervenisano kako situacija ne bi eskalirala.

Konkretno, izvlačenje nekoliko vinovnika incidenata iz mase, koju je činilo po više stotina navijača u oba tabora, moglo bi da dovede do situacije koju je teško kontrolisati, pa je u cilju izbegavanja pogoršanja ionako ozbiljnog stanja, odlučeno da se održi bar onaj nivo mira u kome bi meč mogao da se nastavi.

Nažalost, nova eskalacija, taman kada se činilo da će se finale privesti kraju, dovela je do odluke organizatora da se nastavak meča odigra u ponedeljak od 19 časova i to bez prisustva navijača.

U Policijskoj upravi za grad Kragujevac nam je potvrđeno da će snimci biti prosleđeni njihovim kolegama iz beogradske policije, koje će, zbog iskustva sa navijačima “večitih”, od kojih je većina upravo iz Beograda, lakše identifikovati vinovnike.

Ti podaci će potom biti vraćeni u Kragujevac, baš kao i kada su se navijači crno-belih svojevremeno međusobno sukobili u “Jezeru”, posle čega će lokalnom tužilaštvu kragujevačka policija podneti odgovarajuće prijave kako bi odgovorni za incidente – odgovarali pred zakonom.

Izvor: Blic, FOTO: Miloš Milivojević/Tanjug

Nema komentara

Odgovorite