Nevena Ignjatović nosila zastavu Srbije na ZOI

- -
0

Kragujevčanka Nevena Ignjatović nosila je zastavu Srbije na Ceremoniji svečanog otvaranja 23. Zimskih olimpijskih igara u južnokorejskom Pjongčangu.

Ona je istakla da je za nju bila velika čast da predvodi svoju zemlju prilikom ove manifestacije.

– Kada su prozvali ime Srbije, obuzeo me je neki poseban osećaj, zaigralo mi je srce kada smo došli na red i sve mi je u jednom trenutku bilo veličanstveno. I do tada je bilo zanimljivo, u druženju sa ostalim sportistima i razmenjivanju značkica, a kad su nas pozvali da se pripremimo za izlazak, svi se odjednom uozbiljili. Baš su se potrudili, bilo je lepo, vatromet, varnice, pravi doživljaj! Pamtiću to sigurno celog života, jer se takve stvari ne događaju baš svaki dan – rekla je Nevena.

Ignjatovićeva je najbolja srpska skijašica svih vremena, samim tim i najveća uzdanica naše zemlje u Južnoj Koreji. Ovo joj je treće učešće na ZOI, a najbolji plasman ostvarila je pre četiri godine, u Sočiju, kada je bila 28. u veleslalomu.

Ona će u Pjongčangu debitovati noćas, u veleslalomu (2.15 i 5.45 sati), u sredu će se nadmetati u slalomu (2.15 i 5.45), u subotu u superveleslalomu (3.00), a takmičenje završava u petak, 23. februara, kombinacijom (spust u 3.00 i slalom u 6.30).

Nema komentara

Odgovorite