Nedeljko Matić novi trener RK Radnički

- -
0

Ambicije Rukometnog kluba Radnički odavno su poznate, da preko baraž utakmice sa negotinskim Hajduk Veljkom, koja je zakazana za septembar, obezbedi plasman u Arkus Superligu. U cilju ostvarenja ovog cilja, kragujevački klub je angažovao priznatog stručnjaka Nedeljka Matića na mestu šefa stručnog štaba.

“U periodu kada naš klub očekuje najvažnija utakmica u dosadašnjoj istoriji, angažovani smo na kompletiranju ekipe. Ponašamo se tako kao da ćemo igrati Superligu, što je i želja svih nas. Ceo taj posao privodimo kraju dovođenjem Nedeljka Matića, starog, prekaljenog trenerskog vuka, čoveka neprocenjivog iskustva i specifične harizme i načina vođenja ekipe. Krasi ga neverovatna energija koju prenosi na igrače i sjajna atmosfera u ekipi. Nadamo se da će doneti nešto novo, dati primer mlađim trenerima u klubu, a prevashodno doneti ono čemu težimo od osnivanja, plasman u elitu srpskog rukometa”, istakao je sportski direktor RK Radnički, Stavro Rašković.

Nedeljko Matić je rođen 1961. u Konjicu (BiH), a u karijeri je trenirao veliki broj klubova u zemlji i inostranstvu, učestvovao je u stvaranju brojnih kvalitetnih igrača, a 2014. godine je proglašen za trenera godine u Izraelu, gde je sa uspehom radio dugi niz godina, kao i u Libiji i Šri Lanki.

“Nisam dugo razmišljao, nakon poziva direktora Raškovića, mog bivšeg igrača, o dolasku u Kragujevac. Predstavio mi je četvorogodišnji plan razvoja kluba, video sam se u tome i dogovor je lako pao. Naravno, prvenstveni cilj je kvalifikaciona utakmica za ulazak u Superligu. U međuvremenu ćemo započeti pripreme i dodatno ojačati ekipu. Složili smo se oko profila neophodnih igrača na određenim pozicijama i nadam se da ćemo do početka pripremnog perioda kompletirati ekipu”, jasan je novi šef stručnog štaba Nedeljko Matić.

On je sitakao da će u narednoj sezoni Radnički gajiti čvrstu, mušku igru.

“Pratio sam Radnički prethodne sezone, poznajem određeni broj igrača i nadam se da ćemo uz adekvatna pojačanja sklopiti neophodnu celinu da svima u Superligi budemo dostojan protivnik”, zaključio je Matić koji je vernost Radničkom oročio na godinu dana.

Nema komentara

Odgovorite