Muta Nikolić: Sa navijačima do „Žućkove levice“

- -
0

kk radnicki mutaPo okončanju žreba za Finalni turnir Kupa Radivoja Koraća, trener Radničkog, Miroslav Muta Nikolić prokomentarisao je raspored svog tima u ovom takmičenju.

– Mislim da smo objektivno jači od Valjevaca, ali ta utakmica će biti početak novog takmičenja i uvek su obe strane jednako motivisane da prođu dalje. Zato ovde nema autsajdera. Ja sam optimista, što se tiče našeg prolaska u polufinale. Iskusniji smo, igrali smo znatno više kvalitetnih utakmica, pa smo zato u prednosti, ali nikako ne potcenujem Metalac, to je dobra ekipa. Kao i uvek u Kupu, slede šok utakmice, to je draž ovog takmičenja – rekao je Nikolić.

Strateg Kragujevčana smatra da je žreb Radničkom trasirao najteži put do trofeja.

– Dobili smo najteži raspored. Ako bi pobeđivali favoriti, bar na papiru, sledi polufinalni derbi Radničkog i Zvezde, dok je braniocu trofeja Partizanu „prokrčen“ put do finala. Ali videćemo da li će biti baš tako. Izdvajam ABA ligaše jer su realno to najjači srpski klubovi i od njih se najviše očekuje. Ipak, Kup je nokaut sistem i uvek je veći pritisak na favoritima. Oni koji to nisu, nemaju šta da izgube – kaže Nikolić.

Ipak, Nikolić otkriva da je njegov tim zreo za trofej.

– Mi smo ove sezone odabrali takav sastav da smo zreli za prvu borbu za trofej, naročito jer će se igrati na kragujevačkom terenu. Uspeh će zavisiti, pre svega, u kojem ćemo sastavu igrati. Biće tu promena ekipe u skladu sa najvišim ambicijama, ali i propozicijama. Međutim, spokojan sam, ne manjkamo sa igračima, a igraćemo onako kako tražim od početka sezone – ratnički, što smo pokazali u više navrata u ABA ligi, naročito pred Kragujevčanima koji cene takvu košarku. Želimo da iz tri pobede osvojimo „Žućkovu levicu“. Verujem da je uspeh moguć, jer ćemo uz adute na parketu imati igrača više – na tribinama hale „Jezero“, a znam šta će da prirede naši navijači, željni prvog trofeja jednako koliko i svi mi u Klubu – zaključio je Nikolić.

Slične vesti

Nema komentara

Odgovorite