Mladenović četvrti na Balkanu, centimetar od evropske norme

- -
0

mihailo mladenovic

Talentovani atletičar kragujevačkog Parka, Mihailo Mladenović, osvojio je četvrto mesto u troskoku, na Balkanskom prvenstvu za mlađe juniore, održanom u Kruševcu.

Mladenović je postepeno podizao daljinu, da bi najbolji rezultat ostvario u poslednjoj seriji – 14,44 metara, što je samo centimetar slabije od norme za Evropsko prvenstvo.

Prosto je neverovatno da je Mihailo u svojoj zemlji na ovakav način ostao bez plasmana na smotru najboljih mladih atletičara Evrope, ali je još jednom pokazao da je ispred njega svetla budućnost.

– Uz, nadamo se, više podrške Grada Kragujevca, možemo u budućnosti očekivati ne samo norme, nego sasvim realno i medalje sa najvećih takmičenja. Pravo je čudo da Mihailo nije došao do norme, s obzirom na to koliko je samo skokova napravio izbegavajući lopte dok je radio u improvizovanoj „teretani“ hale „Park“ dok odbojkaši i košarkaši u isto vreme treniraju pored nas ili preskačući ogradu gradskog stadiona da bi na njemu radio – u šali kaže njegov otac i trener, bivši balkanski prvak na 400 metara, Dragan Mladenović Čale.

Mihailo je ovim rezultatom pomogao Srbiji da zauzme treće mesto u konkurenciji 14 država, a zanimljivo da je razlika između naše zemlje i četvrtoplasirane Rumunije jednaka upravo broju njegovih bodova. Pobedila je Turska, a pobedničko postolje upotpunila je Grčka.

mihailo mladenovic

Nema komentara

Odgovorite