Majska nagrada SS Srbije Jovanu Pavloviću Bojadžiću

- -
0

jovan pavlovic bojadzicU Domu Narodne skupštine proteklog vikenda uručene su Majske nagrade Sportskog saveza Srbije, za izuzetan doprinos sportu i fizičkoj kulturi između dva maja.

Ove godine one su dodeljene po 38. put, a dobilo ih je 37 sportista, sportskih saveza i stručnjaka. Za izuzetne rezultate u minuloj godini nagrade su dobili naši proslavljeni olimpijci Milica Mandić, Andrija Prlainović, Asmir Kolašinac, Marko Novaković i Ivana Maksimović. Za životno delo priznanje su dobili Dragan Džajić, Srđan Ilić, Dragoljub Milošević, Milan Obućina i Milica Stojadinović, dok su u neolimpijskim sportovima priznanje dobili automobilista Dušan Borković i vazduhoplovac Zoran Katanić.

Među dobitnicima su i sportski novinari, savezi, paraolimpijci, pedagoški radnici dok je jedan od nosilaca ovog značajnog društveno-sportskog priznanja u kategoriji sportskih funkcionera i pomoćnik gradonačelnika za sport grada Kragujevca Jovan Pavlović Bojadžić.

Nagrade je uručila Alisa Marić, ministarka omladine i sporta u Vladi Republike Srbije u prisustvu Aleksandra Šoštara predsednika Sportskog saveza Srbije. Marićeva je ovom prilikom naglasila da je Srbija zemlja sporta, kao i da su za to zaslužni svi prisutni dobitnici Majske nagrade, ali i oni koje će ona motivisati da je trudom, odricanjem i predanošću u narednim godinama osvoje.

Slične vesti

Nema komentara

Odgovorite