Kragujevački olimpijac osnovao Akademiju trčanja

- -
1

Poznati kragujevački dugoprugaš, Darko Živanović, osnovao je Akademiju trčanja, u okviru Atletsko-rekreativnog kluba „Trim“ čiji je osnivač, sa ciljem da se popularizuje trčanje na svim nivoima i podigne svest o važnosti aktivnog načina života.

Živanović je predstavljao Srbiju na Olimpijskim igrama u Londonu, 2012. godine, u maratonu, a takođe je i srpski rekorder u ovoj disciplini u kategoriji mlađih seniora i višestruki šampion balkana. Osvajač je velikog broja medalja na trkama širom regiona i višestruki prvak Srbije i reprezentativac u disciplini 3000 metara stipl.

Pod njegovom trenerskom palicom odvijaće se programi, u okviru kojih će svi zainteresovani tri do četiri puta nedeljno (utorkom i četvrtkom od 17 časova i subotom i/ili nedeljom od 10) trenirati na najboljim lokacijama u Kragujevcu, poput trim staze u Šumaricama, atletske staze na „Čika Dači“ i Atletskog tunela na gradskim bazenima.

– Akademija trčanja je grupni program treninga namenjen svim punoletnim osobama bez obzira na godine, težinu i prethodno iskustvo. Osnovni cilj je da početnike nauči pravilnoj tehnici trčanja i ispravnom načinu treniranja, dok naprednijim trkačima može pomoći da unaprede svoje rezultate. Treninzi su prilagođeni svim kategorijama polaznika bez obzira da li je cilj zdravstvene prirode ili priprema za maraton – kaže Živanović.

Rad akademije je podeljen u dva ciklusa – jesenji i prolećni.

Jesenji ciklus (1. novembar – 1. mart) namenjen je svima koji tokom zime žele da ostanu u dobroj formi, dok za aktivne trkače predstavlja važnu fazu priprema za prolećnu sezonu i takmičenja koja slede.

Prolećni ciklus (1. mart – 1. novembar) je za polaznike koji žele da ostanu u formi tokom proleća i leta ili žele da se pripreme za neku od trka na jesen. Kraj letnjeg ciklusa tradicionalno se obeležava na Kragujevačkom polumaratonu gde trkači mogu izabrati distance od 5, 10 ili 21 kilometar.

Više informacija možete dobiti na mejl: akademijatrcanja@yahoo.com kao i na Fejsbuk i Instagram stranicama Akademije.

1 komentar

Odgovorite